Ultra Zanimljivo

Jupiter kreće direktno i donosi pozitivnu energiju!

Ne treba nas podsjećati da je jul bio TEŽAK – od retrogradnog Merkura do višestrukih pomračenja, do osjetljive sezone Raka. Međutim, pored svega toga Jupiter je bio retrogradan u poslednja četiri mjeseca. Ali, imamo sreće, jer je 11. avgusta Jupiter krenuo direktno u Strijelcu i neće biti retrogradan do kraja godine!
Instagram / @kmr.artx

U astrologiji Jupiter vlada mudrošću, srećom i napretkom. Retrogradni Jupiter ne znači “lošu sreću”. Umjesto toga, vrijeme je za razmišljanje i šansu da usporite. Ipak, činjenica da će planeta kreće direktno je razlog za slavlje.

Najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, sretni Jupiter, ujedno je i planetarni vladar Strijelca, što neminovno čini ovaj tranzit još jačim. Ovaj nebeski entitet je tu da vas podsjeti da rizikujete i da vjerujete sebi. Savjet: Provjerite koja astrološka kuća pripada Strijelcu u vašoj natalnoj karti. Ovdje ste vjerojatno doživjeli duhovni rast i priliku od Jupiterove početne promjene u Strijelca u novembru 2018. godine.

Za vrijeme Jupiterove retrogradnosti, naša prosuđivanje je možda bilo narušeno. Sada, s Jupiterom u Strijelcu, konačno ćemo jasno vidjeti. “Retrogradni Jupiter u Strijelcu naučio nas je da je iskrenost izuzetno važna, a sada kada se Jupiter okreće direktno, žanjemo ono što smo posijali,” kaže astrologinja Lisa Stardust.

To ne znači da smo se svi loše ponašali tokom retrogradnosti Jupitera. “Da ne kažem da smo svi donijeli loše odluke, ali nismo bili jasni ili govorili svoju istinu”, kaže Stardust. Ako smo oštetili druge – namjerno ili slučajno – sada je pravi trenutak da se to pokuša popraviti. Ovaj tranzit će nam omogućiti da „vidimo svoje nepravde i imamo filozofsku perspektivu o tome kako popraviti štetu koju smo drugima uzrokovali“, kaže Stardust. Zato počnite da sastavljate taj tekst izvinjenja ili pravite planove da se nađete s prijateljem s kojim ste se svađali.

“Sada kada se ova vatrena planeta kreće naprijed, moći ćemo razmišljati jasnije i donositi bolje odluke o tome kako postići svoje ciljeve”, kaže Stardust. Jupiter će ostati direktan do 1. januara 2020. godine, zato uživajte u dobroj energiji dok traje!

Možete raditi na novim ciljevima – onima koji su realni, obzirni prema drugima i slijediti put koji je istinit vama i vašem dugoročnom rastu. Ovo će se ljeto uskoro zagrijati i sve akcije će se odvijati u optimističnom, nadmoćnom Lavu, tako da zabava stvarno počinje! Avgust bi mogao bii fantastičan mjesec, možda i najbolji ove godine!

Slični članci

9-godišnji genije završava fakultet sa inženjerskom diplomom

Ultra magazin

Nevjerovatni “Avion duh” napravljen je od 800 dronova

Ultra magazin

Mars u Škorpiji omogućava da ostvarimo svoj puni potencijal

Ultra magazin