Ultra Zanimljivo

Jupiter je u Jarcu narednih godinu dana

Najveća planeta u našem Sunčevom sistemu krenula je u novu avanturu!
Pinterest

Jupiter je od novembra 2018. godine u svom znaku Strijelca, napunio se energijom i istinski blistao. Sada je došlo vrijeme da Jupiter napusti udobnost svog doma i krene u još jedno 12-godišnje putovanje oko Sunca.

Njegova prva stanica je Jarac i to od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. Jarac nije najbolje mjesto za Jupiter, jer je ovo previše restriktivan znak za njegovu obilnu energiju, tačnije ovdje je u padu. Ali zna da je to dio puta i dio načina na koji može nastaviti da uči, raste i dijeli svoju mudrost.

Jupiter je planeta širenja, obilja i mudrosti. Dok je bio u Strijelcu, svi smo bili pozvani da otvorimo svoj um, otvorimo svoje srce i razmišljamo šire.

Podstaknuti smo da prestanemo sa etiketiranjem sebe i drugih i da stvorimo više prostora za slavlje naših razlika, da nađemo svoje samopouzdanje i izrazimo ko smo.

Sada, s otvorenim umom, srcem i novim idejama, spremni smo na ulazak Jupitera u znak Jarca, gdje će nam se pokazati kako zapravo voditi razgovor. Više nije dovoljno dobro misliti veliko i sanjati veliko, sada moramo djelovati veliko! Moramo sve naše velike ideje zapravo sprovesti u djelo.

Moramo stečenu mudrost početi primjenjivati ​​u svom životu. Jupiter u Jarcu želi vidjeti kako konkretne planove sprovodimo u djelo, te da budemo dio promjena koje želimo vidjeti u svijetu i našem životu.

Ovo je naša šansa da stvarno napredujemo kada su u pitanju naši ciljevi i želje. To je naša šansa da zaista počnemo stvarati nešto opipljivo i materijalno što želimo.

S Jupiterom u Jarcu privlačimo najbolju sreću kada smo organizovani i usmjereni, a naši postupci su u skladu sa integritetom i etikom. Moramo raditi disciplinovano, predano, korak po korak ka ostvarenju svojih ciljeva.

U ovom periodu korisno je usvojiti vještine i kvalitete Jarca, kao što su upornost, pouzdanost, praktičnost, usredsređenost, zdrav razum, logika i pažljivo računanje. A svoje ambicije možemo ostvariti razvijanjem samodiscipline i odgovornosti, sposobnosti organizacije i struktuiranja naših života, otvaranjem za nova iskustva i istraživanjem drugih načina da se ostvarimo u materijalnom i fizičkom svijetu.

Jupiter u Jarcu predstavlja i preuzimanje odgovornosti. Ako želimo stvoriti bolji svijet za sebe i druge, moramo da krenemo u akciju. Moramo razmisliti o tome kako možemo stvoriti život kakav želimo.

Na globalnoj razini, Jupiter želi vidjeti kako stvaramo više jednakosti, pogotovo kada je riječ o ekonomiji i finansijskom bogatstvu. Jupiter u Jarcu može takođe izazvati industrije, vlade i kompanije koje su zloupotrijebile svoju moć da bi došle do vrha. Borbe za vlast mogu biti tema ovog položaja, a mi možemo na neki način vidjeti preuređivanje ili restruktuiranje vlasti. Isto tako, kompanije, vlade i korporativna tijela koja su igrala fer i etično će vjerojatno vidjeti nagradu i obilje!

Ako ste fer igrali i uložili energiju u naporan posao, bićete nagrađeni s Jupiterom u Jarcu!

Na ličnom nivou možda ćemo se morati baviti etikom i zašto radimo ono što radimo. Bićemo pozvani i da preuzmemo odgovornost za svoj život i da razmišljamo o tome kako naši postupci utiču ne samo na nas, već i na druge.

Možda ćemo osjetiti i ovu potrebu za stvaranjem ciljeva i radom na projektima koji nisu samo bitni nama samima, već i  drugima i kako možemo stvoriti bolju budućnost za sve.

Kako bi otkrili šta nam Jupiter u Jarcu može donijeti, možemo se prisjetiti vremena kada je Jupiter bio posljednji put u Jarcu, a to je bilo 2008. godine. Sjećate li se neke važne teme ili životnih događaja koji su vam se dogodili u ovo vrijeme?

Još se nešto zanimljivo događa dok Jupiter putuje kroz Jarca tokom 2020. godine. Pluton i Saturn su takođe u Jarcu što je puno planeta u jednom znaku zodijaka!

Na energiju Jupitera snažno će uticati obe planete, što takođe može pomoći u ublažavanju njihove energije.

Sveukupno, Jupiter u Jarcu 2020. godine zaštitno je poravnanje koje će pomoći ublažavanju i harmonizaciji transformativnog, novog talasa energije koji će donijeti ovo nova decenija.

Od nas se traži da se uzdignemo, podignemo svoju svijest i uskladimo s novom vizijom svijeta, a Jupiter u Jarcu pomoći će nam da sve postavimo na svoje mjesto. Moramo preuzeti odgovornost za svoje postupke i shvatiti da naši postupci ne samo da utiču na nas, nego i na sve ostale.

Jupiter u Jarcu želi da ostavimo iza sebe ovu ideju o materijalnom bogatstvu i pohlepi, i umesto toga stvorimo više jednakosti i fokusiranosti na druga područja života koja imaju veću važnost.

Svi znamo da novac i materijalne stvari mogu kupiti samo privremeni djelić sreće, tako da kao društvo moramo započeti razmišljati o tome šta smatramo vrijednim i kojom novom motivacijom možemo pokrenuti naše ciljeve i akcije.

Jupiter napušta Jarca u decembru 2020. godine, i više se neće vratiti do 2031. godine. Ako ste Jarac u horoskopu i imate Sunce, Mjesec ili podznak u Jarcu, ovo se smatra sretnim tranzitom za vas!

Tamo gdje Jupiter trenutno prolazi u vašem horoskopu, obično je polje na kojem ste skloni pronaći radost u ovoj fazi vašeg razvoja. Ovo se područje vašeg života na neki način proširuje i poboljšava.

 

Izvor: foreverconscious.com

Slični članci

2020. godina obilježava početak nove astrološke ere

Ultra magazin

Astrologinja Susan Miller objašnjava zašto će 2020. biti uspješna finansijska godina

Ultra magazin

Google otkrio šta smo pretraživali tokom 2019.

Ultra magazin