Ultra Inspirativno

Jonah koristi heklanje kako bi prikupio novac za svoje selo u Etiopiji

Foto: unsplash

Ovaj 11-godišnji dječak je talentovan u heklanju, i ne samo da ima svoj biznis, nego takođe skuplja novac za jako dobre svrhe.

Jonah Larson, živi u Wisconsinu, SAD, i počeo je heklati kada je imao pet godina. Naučio je heklati gledajući YouTube klipove kada mu je tetka poklonila igle za heklanje.

Njegove heklane stvari ubrzo su postale hit na internetu, i tada je pokrenuo svoj biznis “Jonah’s Hands”, te dobio više od 4.000 narudžbi.

Sada se Larson udružio sa neprofitnom organizacijom “Roots Ethiopia”, i pokrenuo kampanju. “Bio sam beba kada sam usvojen iz Etiopije i nisam se još vratio,” rekao je Larson za SBS.

“Moj cilj je da prikupim novac za selo odakle sam usvojen i posjetim ljude u Etiopiji koji su brinuli za mene dok sam bio u sirotištu.”

Prikupljeni novac biće doniran organizaciji i takođe će pomoći Larsonu da posjeti Etiopiju. “Oni pomažu djeci da idu u školu i pomažu majkama da nauče novi zanat kako bi mogle uzdržavati porodicu,” dodao je. “Bio sam siroče  i želim da se odužim mojoj rodnoj zemlji.”

Jonah uses crochet to raise money for his Ethiopian village

Jonah was adopted from Ethiopia as a baby. Now he's using his unique talents to contribute to his home village.

Posted by SBS Australia on Nedjelja, 30. juni 2019.

Izvor: facebook/SBSAustralia

Slični članci

Evo kako da pretvoriš dom u wellness oazu

Ultra magazin

Dan zaljubljenih se bliži, a ti još ne znaš kako ga provesti? Pročitaj naše romantične prijedloge…

Ultra magazin

Najpametnije žene na svijetu – 10 žena sa najvišim IQ

Ultra magazin