Ultra Popularno

Joaquin Phoenix i Rooney Mara – neodoljiva ljubavna priča

Joaquin Phoenix sprema se za mnoštvo nagrada tokom 2020. godine, zahvaljujući brilijantno odigranoj ulozi u filmu Joker. Uprkos tome što svoj privatni život čuva od očiju javnosti, Joaquin Phoenix je od nedavno počeo da se, prilikom primanja nagrada, zahvaljuje svojoj dugogodišnoj djevojci, glumici Rooney Mara. Neodoljivi holivudski par možda ima namjeru da ostane potpuno diskretan, kada se radi o njihovom privatnom životu, ali mi ti donosimo sve što treba da znaš o njihovoj vezi.
Foto: ALESSANDRA BENEDETTI – CORBISGETTY IMAGES

2012 – Upoznali su se na snimanju filma “Her”

Phoenix i Mara upoznali su se sredinom 2012. godine na snimanju filma “Her”. Film prati čovjeka koji se zaljubljuje u računarski operativni sistem. Mara igra njegovu bivšu suprugu. U intervjuu za Vanity Fair 2019. godine, Joaquin Phoenix se otvorio o tome kako su se upoznali. “Ona je jedina djevojka koju sam ikada guglao. Bili smo samo prijatelji, email prijatelji. Nikada to nisam uradio. Nikada nisam tražio nikoga preko interneta.” Takođe je izjavio da je za vrijeme snimanja filma “Her” bio ubijeđen da ga ona prezire, ali kasnije je shvatio da je samo jako stidljiva i da joj se on zapravo sviđa.

Foto: Getty Images

2016 – Ponovo snimaju zajedno 

Glumci su se ponovo sreli na snimanju filma “Mary Magdalene”. Mara je igrala glavnu ulogu Marije Magdalene, dok je Phoenix igrao Isusa. Prije početka snimanja filma njih dvoje su bili samo prijatelji, a postali su par ubrzo nakon završetka snimanja filma.

Foto: PASCAL LE SEGRETAINGETTY IMAGES
Foto: PASCAL LE SEGRETAINGETTY IMAGES

2017 – Zajedno na Kanskom Festivalu

I dok su glasine o njihovoj vezi počele da se pojavlju u medjima, Phoenix i Mara su odlučili da svijetu otkriju svoju romansu na Kanskom Festivalu u maju, 2017. godine. Ne samo da su sjedili jedno pored drugog, nego su pred TV kamerama razmijenili nježnosti kada je Phoenix osvojio nagradu kao najbolji glumac za film “You Were Never Really Here”. Iste godine glumac je potvrdio da je par počeo da živi zajedno.

Foto: HOLLYWOOD TO YOU/STAR MAXGETTY IMAGES
Foto: ALBERT L. ORTEGAGETTY IMAGES

2019 – Zaruke i Joker

Magazin Us Weekly je otkrio da su Mara i Phoenix zaručeni, nakon što je primjećeno da glumica nosi dijamantski prsten na lijevoj ruci.  Po svemu sudeći 2019. godine su oboje bili veoma zauzeti. U junu su zajedno bili na demonstracijama na Nacionalni dan za prava životnja (poznato je da su oboje vegani i borci za prava životinja). U avgustu 2019. godine, pojavili su se zajedno na Filmskom festivalu u Veneciji, gdje je Joker osvojio nagradu za najbolji film. U septembru 2019. godine zajedno su prošetali crvenim tepihom na zvaničnoj premijeri filma Joker, a kada je Phoenixu uručena nagrada na Filmskom festivalu u Torontu, dio govora, koji je bio čudan i sladak u isto vrijeme, posvetio je svojoj vjerenici “Negdje ovdje u publici je prljavi zmaj i želim da mu otrgnem krila i pričvrstim ćebe i spavam sa njim zauvijek. Volim te.”

Foto: FRAZER HARRISONGETTY IMAGES
Foto: FRAZER HARRISONGETTY IMAGES

2020 – Neodljivi  na dodjeli Zlatnih Globusa

Na početku sezone dodjele nagrade 2020. godine, par je došao zajedno na dodjelu Zlatnih Globusa, Phoenix nije mogao da skine pogled sa svoje vjerenice na crvenom tepihu. Par je bio u odličnom raspoloženju, posebno, jer je Phoenix osvojio nagradu kao najbolji glumac u filmu Joker.

 

Izvor: harpersbazaar.com

Slični članci

Jennifer Grey će glumiti u novom filmu Dirty Dancing

Ultra magazin

Alicia Keys pokreće liniju za njegu kože s kompanijom E.l.f.

Ultra magazin

Slavni parovi sa neočekivanom razlikom u godinama

Ultra magazin