Ultra Popularno

Jessica Alba ima novu perspektivu na vježbanje, porodicu i posao

Promjene koje smo svi prošli u proteklih godinu dana natjerale su Jessicu Albu da shvati da i ona može prihvatiti nove načine postojanja. To je bio proces, ali ona je shvatila da ponekad wellness znači disanje i kristale; u drugim slučajevima to znači tacose i tequilu. I dok te stvari mogu zvučati kontradiktorno, ako ju je 2020. nečemu naučila, u redu je ako sve vaše potrebe ne stanu u urednu kutiju.

Djeneba Aduayom

“Pandemija me natjerala da se osjećam ugodno sa stvarima koje nisu u potpunosti “zakopčane”, dopuštajući sebi da nemam uvijek odgovor, za greške da ostanu takve kakve jesu,” izjavila je glumica u intervjuu za Women’s Health magazin.

Otkako je osnovala kompaniju Honest 2011. godine, Jessica se fokusirala na to da kompaniju pretvori u silu koja će biti prepoznata na tržištu i kao snagu za dobro u svijetu. Ali kao pionira u netoksičnom prostoru i kao osnivača kojeg su neki kritičari pokušali odbaciti kao još jednu holivudsku glumicu s projektom taštine, bila je to teška bitka.

“U svakoj sam fazi naučila tu zabavnu lekciju: u čemu nisam dobra.” Jessici je trebala izolacija i pomjeranje iz poslovnog okruženja da shvati da ne mora birati između razvoja kompanije i brige o sebi – zapravo, njena bi kompanija mogla biti još uspješnija ako bi je vodila iz mjesta mira, a ne vječno pretjeranog rada.

Djeneba Aduayom

“Kad se osjećam anksiozno, držim kristale i radim vježbe disanja, pokušavam se fokusirati na energiju ljubavi, dobrote i smirivanja”, kaže ona. Još jedna novoprihvaćena navika koja joj pomaže da se nosi sa svijetom koji se brzo mijenja: ranojutarnja briga o sebi. „Ujutro stavim masku za lice i gust potez balzama za usne kako bih mogla biti pod ovim slojem hidratacije dok pijem kafu”.

Disanje je jako važno za glumicu. „Povezivanje s dahom me smiruje“, kaže ona. “Onda, ako mogu da radim neku vrstu pokreta svaki dan, to je na neki način moja meditacija.” Protekla godina dala je Jessici svjež pogled na vježbanje. “Uvijek sam mislila da se trebam dobro oznojiti, moram imati bolne mišiće, moram se osjećati kao da sam upravo istrčala maraton – toliko sam trebala vježbati.” Kad su se teretane zatvorile i njena rutina je prekinuta, shvatila je da ne treba ići do krajnje granice. Ponekad je trening šetnja dok slušate podcast. „Četiri dana u sedmici pokušavam jesti biljnu hranu i ne pijem alkohol. U petak, subotu i nedjelju sva pravila nestaju.”

Djeneba Aduayom

Nema sumnje da ju je protekla godina dovela do toga da bude prilagodljivija i napokon je shvatila zbog čega se njen um i tijelo osjećaju dobro. Ovaj proboj se u određenom smislu odnosi na „razumijevanje punog opsega onoga što mi treba da budem najbolja za svoju djecu, prijatelje, porodicu, svoj posao, i što je najvažnije, vjerovatno, za mene, kako bih se mogla osjećati više … Mrzim riječ uravnoteženo, ali možda … povezano”, zaključuje glumica.

Slični članci

Film koji je upravo osvojio Zlatni globus u četvrtak stiže i u naša kina!

Ultra magazin

Chloé Zhao ušla u istoriju Zlatnih globusa: “Zbog toga sam se zaljubila u stvaranje filmova”

Ultra magazin

Oprah: “Meghan i Harry otkrili su neke prilično šokantne stvari”

Ultra magazin