Ultra Moderno

Jesi li probala ove makeup trendove za jesen?

Osvježavanje šminke je klasičan ritual na prelazu u svako godišnje doba. Srećom, makeup trendovi za jesen 2019. ostavljaju mnogo prostora za inspiraciju.

Suptilne šljokice
Daniele Venturelli/Getty Images

Serija Euforija je inspirisala revoluciju šljokica, i nismo ljuti zbog toga. Malo sjaja u očima može biti prikladno za svaku priliku. Suptilni sjaj na liniji trepavica u vidu linera – ili na trepavicama – savršen je za one koji ne žele pretjerati sa šljokicama.

Smoky Liner
Rachel Luna/Getty Images

Smokey liner je najbrži način za stvaranje iluzije većih i širih očiju. Ako misliš da nemaš  dovoljno velike kapke da iscrtaš savršen tečni liner, smokey liner je odlična alternativa. Pokušaj miješati crnu i tamno sivu sjenu u svojoj paleti kako bi dobila više dimenzije.

Krvavo narandžasta
Kevin Mazur/Getty Images

Ova nijansa narandžaste manje je “boja bundeve”, a više “vatreno crvena”, a idealna je za jesen. Savjet: nanesi narandžastu sjenu na nabore kapaka i nanesi ruž iste nijanse na obraze i usne željenim intenzitetom. Et voilà!

Smeđe usne
Gilbert Carrasquillo/Getty Images

Ova intenzivna nijansa ove jeseni snažno oživljava, a smeđe usne iznenađujuće su svestrane, s obzirom na to koliko ima varijacija. Možeš potražiti smeđe nijanse s vinskim tonovima poput Priyanke Chopra, ili iz “Friends” – ere Jennifer Aniston s mliječnom čokoladom. Kao i kod crvenog ruža za usne, postoji savršena nijansa za svakoga.

Sjajna koža
Paul Morigi/Getty Images

Iako je ljeto završilo, to ne znači da i tvoja koža mora to da pokaže. Nastavi ljetni odmor sa rosnim, bronzanim tenom. Kremasti proizvodi su ključni za postizanje ovog sjaja, u obliku hidratantnih krema, highlightera, rumenila i bronzera.

Dašak neon boje
Jim Spellman/Getty Images

Osamdesete doživljavaju preporod kada je u pitanju šminkanje očiju. Neon doživljava posebno uvjerljiv povratak i super izgleda kada se nanese u unutrašnjem uglu oka. Metalni ili mat, to je siguran način animiranja inače jednobojnog izgleda.

 

Izvor: marieclaire.com

Slični članci

Adidas i Allbirds predstavljaju najbolje eko-održive patike na svijetu

Ultra magazin

Hanifa koristila 3D modele za predstavljanje nove kolekcija na Instagram Live-u

Ultra magazin

Gucci napušta sezonske modne revije kako bi slijedio sopstveni ritam

Ultra magazin