Ultra Popularno

Jennifer Grey će glumiti u novom filmu Dirty Dancing

Jennifer Grey će obožavaoce filma Dirty Dancing,  još jednom odvesti na plesni podijum. Prema pisanju magazina Deadline, izvršni direktor kompanije Lionsgate, Jon Feltheimer, potvrdio je da će Gray glumiti i producirati potpuno novi film Prljavi ples, a vijest je nazvao “jednom od najgore čuvanih tajni u Hollywoodu”. 

Getty Images

Prljavi ples premijerno je predstavljen 1987. godine, a Gray je glumila uz Patricka Swayzea. Na globalnoj sceni zaradio je 218 miliona dolara i osvojio je Oscara i Zlatni globus za pjesmu “Time of my life”. Film je takođe osvojio pohvale za Swayzea i za Gray, koji su za svoje predstave bili nominovani za Zlatni globus.

COLLECTION CHRISTOPHEL © Great American Films Limited Partnership / Vestron Pictures

Fanovi će se prisjetiti i nastavka iz 2004. godine, Prljavi ples: Havana Nights u kojima su glumili Diego Luna, Romola Garai, January Jones, John Slattery i Sela Ward i prikupili 28 miliona dolara širom svijeta. Film se zapravo temeljio na predstavi koju je napisao Peter Sagal, a Patrick Swayze se pojavio kao neimenovani instruktor plesa.

Miramax/courtesy Everett Collection

Prljavi ples je imao i remake za TV, 2017. godine, a Abigail Breslin igrala je ulogu Baby i Colt Prattes kao Johnny.

Iako se ne zna ništa o zapletu novog filma i ne znamo ni da li će Grey ponovo igrati Baby, Feltheimer je obećao fanovima obilje nostalgije i romantike.

“To će biti romantični, nostalgični film koji su obožavaoci franšize čekali i koji su ga učinili najprodavanijim naslovom u istoriji kompanije”, rekao je. Prljavi ples je bio prvi film koji se prodao u više od milion primjeraka na kućnom videu.

Slični članci

Tajna – Nova miniserija po istinitom događaju

Ultra magazin

Taylor Swift nadmašila Whitney Houston i postavila novi rekord američke top liste

Ultra magazin

Katy Perry prozvala ‘popularnu zabludu’ o porodiljskom odsustvu

Ultra magazin