Ultra Ukusno

Jednostavan trik za neodoljivo sočne kokice!

„Ovisnici“ o kokicama imaju svoje male tajne pripreme, od kojih ne odstupaju. Oni koji ih peku u loncu ili tavi, kukuruz ubacuju tek kad se oko probnog zrna u ulju počinju pojavljivati mjehurići, a jedna od tajni mekih kokica je i da lagano skineš poklopac tokom pečenja, tek toliko da uđe malo vazduha, ali da ipak ne napraviš nered u kuhinji.

Foto Food Fresh

Čekanje da pukne i zadnje zrno često nije dobra ideja, jer ostale kokice za to vrijeme mogu da zagore.

Neki so dodaju u ulje, a drugi ih sole naknadno. Ukoliko želiš da kokice mirišu na maslac, najjednostavnije ga možeš rastopiti i preliti s njim – ipak, kako se ne bi slijepile i postale gnjecave, posluži se praktičnim trikom.

Kako bismo to izbjegli, najbolje da upotrijebimo raspršivač za ulje.

Rastopi maslac i ulij ga u raspršivač, pa poprskaj kokice u većoj posudi, miješajući kuhačom, kako bi se lijepo rasporedio.

Osim maslaca dodaje se i limunov sok, a osim solju posipaju se i parmezanom, ili susamom i biberom.

Uživaj!

Slični članci

Cimet rolnice od pečenih zobenih pahuljica

Ultra magazin

9 jesenjih super namirnica za mršavljenje, koje trebaš jesti ove sezone

Ultra magazin

Ukusni keksići sa kikiriki puterom

Ultra magazin