• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Japanski poljoprivrednik svojoj slijepoj supruzi posadio “more” mirisnog cvijeća
Ultra Zanimljivo

Japanski poljoprivrednik svojoj slijepoj supruzi posadio “more” mirisnog cvijeća

Ovaj ljubavni gest jednog poljoprivrednika iz Japana, postala je i više od turističke atrakcije. Moć cvijeća je dobro poznata, a dokazano je da ljudi koji žive u njihovom prisustvu, čine ljude sretnijima. To nikada nije bilo istinitije, nego za japanskog poljoprivrednika, čija je supruga nažalost izgubila vid zbog dijabetesa. Postala je povučena i depresivna, što je opteretilo njen svakodnevni život i njihov brak. Međutim, njen suprug – mali heroj, pomogao je svojoj supruzi da ponovo osjeti sreću i radost…

Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO
Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO

Ovaj simpatični par živi u ruralnom Japanu, u Miyazakiju i imaju sreću da imaju veliko imanje, na kojem žive od svog vjenčanja 1956. godine. Gospodin Kuroki je čitav vrt obogatio rozim cvijećem, koje izgleda graciozno, a miriše fantastično. To je preobrazilo život njegove supruge, koja svakodnevno uživa u snažnom i prekrasnom mirisu cvijeća.

Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO
Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO
Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO

Bilo mu je potrebno dvije godine i hiljade biljaka ružičastog cvijeća, da postigne svoj cilj i uradi ovu ljubavnu gestu, a veličanstveni vrt dnevno privlači oko 7.000 posjetilaca, koji se dolaze diviti njegovom djelu i fotografisati predivne prizore.

Bravo!

Izvor: houseandgarden.co.uk

Slični članci

Pogledaj neodoljive fotografije psića koji obožava leptire

Ultra magazin

Udomi jednog od pasa sa Vlašića i osvoji odmor na lijepoj planini

Ultra magazin

Šta nam donosi retrogradni Uran od 15. avgusta

Ultra magazin