• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Japanski poljoprivrednik svojoj slijepoj supruzi posadio “more” mirisnog cvijeća
Ultra Zanimljivo

Japanski poljoprivrednik svojoj slijepoj supruzi posadio “more” mirisnog cvijeća

IuteCredit
IuteCredit

Ovaj ljubavni gest jednog poljoprivrednika iz Japana, postala je i više od turističke atrakcije. Moć cvijeća je dobro poznata, a dokazano je da ljudi koji žive u njihovom prisustvu, čine ljude sretnijima. To nikada nije bilo istinitije, nego za japanskog poljoprivrednika, čija je supruga nažalost izgubila vid zbog dijabetesa. Postala je povučena i depresivna, što je opteretilo njen svakodnevni život i njihov brak. Međutim, njen suprug – mali heroj, pomogao je svojoj supruzi da ponovo osjeti sreću i radost…

Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO
Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO

Ovaj simpatični par živi u ruralnom Japanu, u Miyazakiju i imaju sreću da imaju veliko imanje, na kojem žive od svog vjenčanja 1956. godine. Gospodin Kuroki je čitav vrt obogatio rozim cvijećem, koje izgleda graciozno, a miriše fantastično. To je preobrazilo život njegove supruge, koja svakodnevno uživa u snažnom i prekrasnom mirisu cvijeća.

Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO
Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO
Foto: YOSHIYUKI MATSUMOTO

Bilo mu je potrebno dvije godine i hiljade biljaka ružičastog cvijeća, da postigne svoj cilj i uradi ovu ljubavnu gestu, a veličanstveni vrt dnevno privlači oko 7.000 posjetilaca, koji se dolaze diviti njegovom djelu i fotografisati predivne prizore.

IuteCredit
IuteCredit

Bravo!

Izvor: houseandgarden.co.uk

Slični članci

Naučnici su stvorili mentol bombon koji istovremeno izbjeljuje zube i obnavlja zubnu caklinu

Ultra magazin

Spavanje na vrućini: treba da piješ ovo toplo piće prije sna

Ultra magazin

Ovaj trik za brzo zalijevanje održaće tvoje biljke u životu dok si na odmoru

Ultra magazin