Ultra Inspirativno

Izgubila je 86 kilograma posvećena zdravoj promjeni, a ne dijetama!

Amber Neal se borila sa svojom težinom čitavog života, isprobavajući ekstremne dijete da izgubi suvišne kilograme.
Foto: goalcast.com

“Odrasla sam sa prekomjernom težinom, ali nisam bila svjesna toga sve do trećeg razreda. Jednog dana me je strašno pogodio komentar momka u kojeg sam bila zaljubljena, a koji mi je rekao da izgledam kao da sam trudna”, izjavila je ona. Obeshrabrena je pokušavala sa svim vrstama dijeta, ali i kada bi izgubila nešto kilograma, kasnije bi se svi kilogrami vratili. Kada je kao studentkinja druge godine fakulteta dostigla 147 kilograma, znala je da mora nešto da preduzme i podhitno da promijeni svoj život.

Foto: goalcast.com

U januaru 2017. godine, odlučila je jednom zauvijek izgubiti suvišne kilograme. Kako je postajala sve samosvesnija, počela je da primjećuje obrazac koji se stalno ponavlja, ona drži dijetu i zatim se javlja yo yo efekat i svi kilogrami se vrate. Hrana joj je bila utjeha i oaza komfora, osjećala je kao da je svaki dan isti i osjećala se tužno. Odlučila je da potraži profesionalnu pomoć psihologa.

Foto: Freepik

Njen prvi korak bio je da ode na psihoterapiju, da počne tretirati svoju anksioznost, depresiju i poremećaj prejedanja. “Trebala mi je terapija da shvatim koliko su moje navike u ishrani postale grozne, jela sam od trenutka kada sam se probudila, do trenutka kada sam otišla u krevet. Često bih jela dok mi ne pozli, onda otišla u krevet, a zatim bih se probudila i sve to ponovila sljedećeg dana, a ponekad bih se čak i probudila usred noći i jela”.

Pored mentalne i emocionalne muke, njen nezdravi životni stil je i nju činio fizički bolesnom, jer se uvijek osjećala letargično, tromo i naduto. Kao dio svoje psihoterapije, Amber je radila na razvoju zdravijih navika u ishrani, a ne praktikovanje dijeta. Osim što je promijenila svoj odnos s hranom, počela je redovno vježbati i posvetila se svakodnevnom kretanju i fizičkoj aktivnosti, najmanje 45 minuta dnevno.

Foto: Freepik

„Prije psihoterapije i držanja dijete, ja sam stalno bila u bolovima i nisam bila u formi, nisam imala kondicije, čak i izlazak iz kreveta mi je bio mučan“, prisjeća se Amber Neal. Kako je počela da se osjeća osnaženom zbog svog napretka, sve više je koristila intenzivnije sprave za vježbanje i radila je zahtjevnije treninge.

Dvije godine nakon što se posvetila svom cilju gubitka težine, izgubila je 86 kilograma. Za nju je ključ za uspješan put transformacije, da se koraci preduzimaju dan po dan, polako i posvećeno. “Mali, svakodnevni napori zaista donose sjajne rezultate. Međutim, tokom teških dana koje još uvijek imam, fokusiram se na jednu stvar i tako pokušavam da istrajem u namjeri da ostvarim neki cilj.

Dok je Amber ponosna što je dostigla svoj cilj gubitka suvišnih kilograma, ona poziva druge ljude koji žele da izgube kilograme, da nikada ne zaustavljaju svoje životne procese, dok pokušavaju da izgube kilograme.

 

Izvor: goalcast.com

Slični članci

Preporuka za čitanje: “Moja omiljena supruga”

Ultra magazin

Trener muzičarke Adele otkriva motivacione savjete za mršavljenje

Ultra magazin

Brineš zbog napuštanja svog doma? Evo kako prevazići te strahove.

Ultra magazin