Ultra Inspirativno

Izbor za mis koji je konačno pomjerio granice

Nova mis Njemačke ruši stereotipe, ima 35 godina, majka je i preduzetnica. Titulu je zaradila zahvaljujući ne samo ljepoti, već i svom karakteru. Leonie von Hase još uvijek ne vjeruje da je dobila titulu mis Njemačke za 2020. godinu, ali je preponosna, jer je to uspjela udaljivši se od klasične slike misice. Ova preduzetnica je najstarija mis u 93. godine, koliko postoji konkurs. 
Foto: Patrick Seeger/picture alliance via Getty Images

“Uopšte ne želim da budem tipična misica. Moji prioriteti se neće promijenti zato što sam osvojila titulu”, rekla je Leonie nakon što je izabrana među 7.500 kandidatkinja.

Rođena u Namibiji, a nastanjena u Njemačkom gradu Kiel, nova misica ima diplomu engleske literature, udata je i njen sin je upravo napunio 3 godine.

Foto: Patrick Seeger/picture alliance via Getty Images

Oduvijek je bila svjesna važnosti putovanja i upoznavanja novih kultura tako da je živjela u Atini, Londonu Milanu, Capetownu i Berlinu. I iako je njen san bio da bude pozorišna glumica, na kraju se posvetila poslovima koji su povezani sa tekstilom i modom, a usput brani prava žena da se mogu oblačiti kako hoće.

“Ženstvenost se ne definiše odjećom. Ne treba mi haljina da izrazim ženstvenost,” rekla je nova misica, čija je omiljena odjeća odijelo sa hlačama.

Foto: Patrick Seeger/picture alliance via Getty Images

Sigurna u sebe, jasno je svima dala do znnja da će nastaviti sa svojim poslom i sa svojim svakodnevnim životom, a da će kao misica “raditi” pola radnog vremena – za razliku od prethodnih misica koje su pauzirale sve obaveze na godinu dana, kako bi se posvetile obavezama koje donosi titula mis. “Ljepotu nosimo iznutra. Karakter i životno iskustvo su puno važniji”, izjavila je u intervjuu za magazin Bild.

Foto: Gerald Matzka/picture alliance via Getty Images

Novi organizatori izbora za mis izjavili su da se nisu samo fokusirali na fizički izgled učesnica, već i na njihovu harizmu, karakter i temperament. Max Klemmer, jedan od odgovornih za konkurs, izjavio je da bi volio da se izbor za mis pretvori u “konkurs za modele digitalnog doba”. Zato su tražili modernu ženu, sa vrijednostima i principima, koja koristi društvene mreže i koja može da posluži kao primjer mladim djevojkama.

Pored ovoga u ovom novom izdanju nije bilo defilea u bikiniju, koji je zamijenio defile u večernjim haljinama i casual odjeći, a prvi put u istoriji konkursa jedna od kandidatkinja je prošetala pistom trudna.

Novost je takođe da je prvi put žiri sastavljen isključivo od žena.

 

izvor: hola.es

Slični članci

Kako se nositi sa teškim situacijama i osjećanjima prouzrokovanim pandemijom korona virusa

Ultra magazin

Dnevna doza relaksacije uz Ultra audio priče

Ultra magazin

Stručni savjeti za što produktivniji i efikasniji rad od kuće

Ultra magazin