Ultra Inspirativno

Izbacila je 4 stvari iz ishrane i izgubila 13 kilograma za 100 dana

Mnogo ljudi odluči da izgubi kilograme, ali onda iz raznih razloga odustanu. Ali ne i djevojka Marga Banaga. Ona je zadržala svoju novogodišnju odluku, da jede zdravije i vježba gotovo svaki dan, i doživjela je nevjerovatne rezultate. Evo njene priče!
Foto: Instagram/margabanaga

U postu „before and after“ na Instagramu, Marga Banaga je podijelila iskustvo da je izgubila 13 kilograma za 100 dana. „Ja sam to uradila, uspjela sam!!!!“ napisala je u opisu. „Preživjela sam 100 dana zdrave ishrane i pokušavala sam da svakodnevno vježbam! Nikada nisam imala cheat day“.

Šta je ona uradila da bi smršavila? Tokom 100 dana, Marga Banaga nije konzumirala alkohol, meso, sir i slatkiše. Posvećena je peskatarskoj ishrani, što znači vegeterijanska ishrana koja uključuje morske plodove (tuna i škampi su joj bili česti obroci).

U 20-minutnom YouTube videu, Banaga je podijelila još više detalja o svom gubitku težine.

Marga Banaga je odlučila da pokrene svoj novogodišnji režim, nakon što je dostigla svoju najveću težinu, zbog čega se osjećala depresivno. Na početku je čak odbila da se druži sa prijateljima, kako bi mogla ojačati svoju odlučnost i ostati dosljedna svojoj odluci. „Nisam mogla da dozvolim iskušenje hranom i alkoholom, jer moja samokontrola, još nije bila dobra“.

Iako prve dvije sedmice nije primjetila bilo kakve promjene na tijelu, rekla je da se osjeća bolje, a odjeća joj je drugačije stajala, već nakon mjesec dana.

Foto: Instagram/margabanaga

Njen put do zdravlja nije bio naročito lak, i u svom videu, Banaga je bila iskrena o svojim teškim danima. Prvog dana, otkrila je da joj je brat umro. „Nisam bila raspoložena da uradim bilo šta,“ rekla je, priznajući da je previše uznemirena, da bi jela ili trenirala.

Razmišljala je kako uopšte da završi svoj zacrtani izazov, ali ipak na kraju je odlučila da nastavi dalje. Nakon 81. dana primijetila je da se njen oblik poboljšao od prvog odlaska u teretanu, a nakon što je izdržala 100 dana, Banaga ne odustaje od svog zacrtanog novog, zdravog načina života.

„Sada kada je 100 dana završeno, moram sebe izazvati još više“, napisala je u Instagram postu.

Bravo!

Izvor: cookinglight.com

Slični članci

Evo kako da pretvoriš dom u wellness oazu

Ultra magazin

Dan zaljubljenih se bliži, a ti još ne znaš kako ga provesti? Pročitaj naše romantične prijedloge…

Ultra magazin

Najpametnije žene na svijetu – 10 žena sa najvišim IQ

Ultra magazin