Ultra Popularno

Italijanska serija „Raj za dame“ stigla je na Pickbox NOW!

Italijanska serija „Raj za dame“ (Il paradiso delle signore), smještena u vrijeme ekonomskog prosperiteta 60-ih u Milanu, prati žene, njihove vrijednosti i težnje, njihov rast i samoostvarenje, kroz sukobe svakodnevnog života. Prvih 20 epizoda serije već su spremne za gledanje na Pickbox NOW, a ostatak stiže u narednim mjesecima.

Foto Pickbox NOW

MILANO, 1959. godine!

Prošle su gotovo tri godine od tragične smrti Pietra Morija, a njegov najbolji prijatelj Vittorio Conti uložio je svu svoju energiju da ostvari svoj san – ponovno otvorenje robne kuće „Raj za dame“. Nakon što je napustio karijeru publiciste, za Vittorija slijedi najveći izazov života. Otvaranje robne kuće omogućeno je uz financijsku pomoć moćne milanske porodice Guarnieri, beskrupuloznih ljudi, koji su spremni da učine sve, kako bi dobili ono što žele. Vittorio još ne zna da se udružio sa najgorim neprijateljima, jer će upravo Guarnieri ometati i ugroziti uspjeh njegove operacije.

Foto Pickbox NOW

Vittorijev poslovni život nije nimalo jednostavan, a isto se može reći i za njegov emocionalni život u kojem je povezan s Andreinom Mandelli. Njihov odnos je skriven, obilježen tajnim sastancima, koji samo povećavaju želju da budu zajedno pred svima, bez skrivanja.

Vittorijev život postaje još komplikovaniji kada upozna mladu i strastvenu Martu, koja mu postaje saradnica. Marta je najmlađa kćerka porodice Guarnieri i ima veliku strast prema fotografiji. Od prvog sastanka, Marta i Vittorio osjećaju međusobnu privlačnost. Oboje dijele san o ljepoti, modernom i budućnosti: san koji će ih sve više zbližiti.

Osim ljubavnog trougla, između Vittorija, Marte i Andreine, tu je i Lucina želja za osvetom i Guarnijerijeve borbe za moć. „Raj za dame“ je teatar različitih priča – porodičnih i društvenih – koje se međusobno isprepliću.

Foto Pickbox NOW

 

IZMEĐU ŽELJE ZA PROMJENOM I OČUVANJEM BAŠTINE PROŠLOSTI

Za kraj vrijedi spomenuti i „Venere“ u „Raju za dame“ – Cleliu, Tinu, Nicolettu, Robertu, Gabriellu i druge koje će nam dati uvid u život žena tog vremena. Kreni na put prema ženstvenosti, između želje za promjenom i očuvanjem baštine prošlosti, između pravila i prestupa, revolucije običaja i odbrane tradicionalnih vrijednosti.

Prvih 20 epizoda „Raja za dame“ već je dostupno na Pickbox NOW, a u narednim mjesecima će ih stići još 160!

Slični članci

Fantastična Netflixova serija “Dark” dobila epilog

Ultra magazin

Olivia de Havilland, zvijezda zlatnog doba Hollywooda je proslavila 104 rođendan

Ultra magazin

Muzičarka Dua Lipa iskreno govori o rodnoj neravnopravnosti

Ultra magazin