• Home
  • Ultra Moderno
  • Isprobaj novi Avon Distillery Clean Break balzam za čišćenje lica
Ultra Moderno

Isprobaj novi Avon Distillery Clean Break balzam za čišćenje lica

Zbog sve veće potražnje potrošača širom svijeta za savjesno kreiranim proizvodima, bez štetnih sastojaka, kompanija Avon je nedavno predstavila svoju prvu vegan skin-care kolekciju za njegu kože, “Distillery”.

Nova Avon Distillery veganska kozmetika, bira najefikasnije sastojke za dobijanje najboljih rezultata, ne koristeći bespotrebne filere i hemijske sastojke. Vegansko visoka koncentracija aktivnih prirodnih sastojaka, alergološki, dermatološki i klinički testirana, ekološki prihvatljiva i sa čistim formulama, a pritom animal cruelty free, nova linija je pomno osmišljena, kako bi pružila najbolju moguću njegu koži. Distillery kolekcija uvodi novitete u novom rasponu Avona, koji slavi čistu ljepotu bez kompromisa.

Jedan od 5 proizvoda iz Distillery linije je Clean Break balzam sa čišćenje lica. Ovaj hranjivi puter otapa šminku i nečistoće, ostavljajući kožu nahranjenom i mekom na dodir. Ulje marelice, kakao i mango maslac, te ekstrakt krastavca, zajedno čine 100% potentnu duboku njegu i hidriranu kožu. Zahvaljujući mliječnoj formuli putera i ulja, Clean Break je nježan čak i za upotrebu oko očiju, a ulje marelice je kompatibilno sa uljima kože.

Prednost novog balzama za čišćenje lica je što lako rastapa ulja i vosak, koji se često nalaze u proizvodima za šminkanje, zahvaljujući 69% ulju marelice koje ostavlja utisak nježne i nahranjene kože. Ulje je jedno od najefektivnijih čistača, a ovaj balzam djeluje dok se koža masira, ulazeći duboko u pore da rastopi nečistoće bez oštećenja kože.

Ova 100% formula bez vode je formulisana sa čistim prešanim uljem marelice, kako bi pomogla u hranjenju kože i održava je vlažnom i regenerisanom nakon samo jedne upotrebe.

Koristi se tako što se nanosi na suhu kožu, nakon čega slijedi masaža kružnim pokretom, kako bi se efikasno uklonila šminka i nečistoće, uključujući i šminku na očima. Na kraju je dovoljno samo isprati balzam toplom vodom.

Više o Distillery Clean Break balzamu za čišćenje lica i ostalim Avon veganskim proizvodima, možeš pronaći na www.avon.ba 

Slični članci

Gigi Hadid: Na početku karijere su mi rekli da ne izgledam kao foto model!

Ultra magazin

Pogledaj 50 vjenčanica koje su obilježile posljednjih 120 godina

Ultra magazin

Billie Eilish, Lizzo i ostale muzičke zvijezde na crvenom tepihu Brit Awards

Ultra magazin