Ultra Zanimljivo

Island otvara vrata turistima 15. juna

Vjerujući da je turizam sastavni dio uspješnog oporavka za ekonomiju, Island planira da ponovo otvori granice od 15. juna. Obzirom da je Island uspješno spriječio virus, izvrišio više testova po glavi stanovnika od bilo koje zemlje, i ima samo 15 aktivnih slučajeva COVID-19, premijerka Katrin Jakobsdottir objavila je namjeru da olakša ograničenja putovanja koja su na snazi od 20. marta. 
azamara.com

Svima koji dolaze na Island biće obezbjeđen besplatan test na COVID-19, po dolasku. Ako se pokaže da su pozitivni, biće u karantinu 14 dana (u hotelu ili u svom domu). Trenutno, svi koji ulaze u zemlju – kako stranci tako i građani, moraju da ispoštuju 14-dnevni karantin, iako je trenutno dopušten ulazak samo državljanima zemalja koje se nalaze u Šengen prostoru.

Ako putnici koji ulaze u zemlju imaju pouzdanu dokumentaciju da su već testirani na korona virus, i da je test pokazao da su negativni, biće izuzeti od testranja pri ulasku. Svi će, međutim, biti zamoljeni da skinu islandsku aplikaciju za praćenje kretanja korisnika i da na taj način pomognu vladi da informiše one koji su možda bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Vlasti su izjavile da, ako se ovaj metod pokaže uspješan na aerodromu u Reykyaviku, moguće je otvaranje drugih ulaznih tačaka kao što su trajektne luke i manji aerodromi.

Slični članci

Sanjin Hamidović: “Zbog velike potražnje, sedmične usluge čarter letova iz Kine za Evropu smo produžili do kraja godine”

Ultra magazin

Ovi horoskopski znakovi najviše uživaju u samoći i vole vlastito društvo

Ultra magazin

Kako spriječiti suhoću grla nakon buđenja?

Ultra magazin