Ultra Moderno

Iscrtaj svoje usne da izgledaju prirodno veće!

IuteCredit
IuteCredit

Tehnika iscrtavanja usana nije ništa novo, profesionalni šminkeri su koristili olovku za usne kako bi poboljšali oblik i punoću usana decenijama. Sada je to glavni izgled stalnih posjetiteljki crvenog tepiha, od Kendall Jenner do Jennifer Lopez, koje koriste ovu tehniku na realističan način.

iscrtavanje usana
Foto: Getty Images

Međutim, olovka za usne može lako skrenuti na teritoriju koja izgleda lažno. Legendarna šminkerka Bobbi Brown iskreno kaže: “Svaki pokušaj upotrebe boje i olovke za crtanje potpuno novih usana, neće biti uspješan.” Ali ne moramo izbjegavati ovu tehniku.

“Možete koristiti boju za usne i olovku za usne da prilagodite i poboljšate oblik usana – ali samo budite sigurni da pratite prirodan oblik usana”, savjetuje Brown. Treba da razmišljamo o onome „manje je više“.

Vizažistica Vesta Boateng, osnivačica Vesta London Beauty, slaže se da je “ključ u tome da ne preterujete sa ocrtavanjem”. Dakle, gdje povlačimo crtu?

IuteCredit
IuteCredit

“Koristite nijansu malo tamniju od vaše prirodne boje usana odmah izvan linije usana, da biste je uokvirili i oblikovali,” objašnjava Boateng. I ne treba stati na tome: “Dvije različite nijanse lajnera stvoriće prirodniji, puniji izgled”, otkriva ona. “Koristite svjetliju nijansu – koja odgovara vašem tonu usana – dalje do usana.” Ovo stvara dodatnu dimenziju, ključnu za iluziju.

iscrtavanje usana
Foto: Shutterstock

Na kraju, treba popuniti usne nijansom ruža za usne ili sjajem koji odgovara svjetlijoj liniji. Sjajna tekstura će reflektovati svjetlost za daljnji 3-D efekat.

Imitiranje linije usana, kao što je gore navedeno, izgleda najskladnije s proizvodima u neutralnim nijansama. Ali ako želiš da ga isprobaš sa svijetlim ili dubokim nijansama, Boateng kaže da i dalje primjenjuješ principe tamnije izvan linije usana, svjetlije iznutra, “sa namjerom stvaranja ombre efekta”.

Dodatni trikovi:

Tupa olovka može izgrebati usne, ne pokušavaj ništa s njom.

Osijenči ivice da omekšaš liniju. Izbjegavaj blokiranje boja; lajner uvijek izgleda prirodnije i uglađenije kada se razmaže. Pokušaj koristiti malu četkicu za usne ili jednostavno tapkaj lajner – nježno vrhovima prstiju.

Koristi hidratantnu formulu, koja će prirodno napuniti tvoju kožu. Isušujuća olovka za usne će imati suprotan efekat.

Izvor: harpersbazaar.com

Slični članci

Bezvremenski komadi odjeće koje trebaš imati u svom ormaru

Ultra magazin

Vrijeme je za povratak u djetinjstvo uz DISNEY PRINCESS Sisterlove kolekciju essence & CATRICE

Ultra magazin

Praznična čarolija u novoj essence kolekciji

Ultra magazin