Ultra Inspirativno

Inspirišući citati slavnih o fitnesu i zdravlju

Svima je potrebno malo guranja i motivacije za postizanje ciljeva u fitnesu, a poznate ličnosti se ne razlikuju. Evo šta tvoje omiljene zvijezde imaju za reći o tome kako ostaju u formi.

Beyoncé

Larry Busacca/PW18/Getty Images for Parkwood Entertainment

Govoreći o posvećenosti održavanju zdravog tijela i samopouzdanja, Beyoncé je za Cosmopolitan izjavila: “Volim svoj sladoled, ali volim i vježbati. Svi imamo svoje muke. Moje su ruke i noge, pa nastojim da vježbanjem budu čvrste i izvajane. Potreban je trud, vjerujte mi … Moj stav je, uvijek ima prostora za napredak.”

Gigi Hadid 

Kristy Sparow/Getty Images

“Stvarno se trudim da jedem zdravo i vježbam”, rekla je Hadid za magazin People. Dodala je: „12 godina sam bila odbojkašica, cijelog života jahala sam konje, a sad boksam svaki dan.“

Jessica Biel 

Kevork Djansezian/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

U razgovoru za magazin Elle, Biel je otkrila: “Za mene su obaveuzne stavke dovoljno sna, puno vode, zdrava prehrana i suzdržavanje od alkohola. To je dosadno, znam, ali te stvari zaista pomažu.”

Kim Kardashian

Taylor Hill/Getty Images

Ona je rekla magazinu Shape: “Važno je raditi i biti najbolja verzija sebe koja možeš biti, ali nikad se ne osjećati kao da moraš biti najzgodnija djevojka u sobi da bi bila najljepša. Budite sigurni u sebe i blistaćete!”

Jennifer Hudson

Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage/Getty Images

„Morate toliko željeti smršaviti da vas nijedna planina, rijeka ili okean ne mogu zaustaviti da postignete svoje ciljeve. Ako imate taj poriv, strast i posvećenost, nema šanse da ne ostvarite cilj”, rekla je Hudson u intervjuu za Good Housekeeping.

Heidi Klum

Gabriel Olsen/FilmMagic/Getty Images

Klum je otkrila za Good Housekeeping: “Kad ste generalno u formi i zdrava osoba, lakše ćete se vratiti u rutinu… Pokušavam stvoriti zdravu ravnotežu u životu između žongliranja na hiljade stvari i slobodnog vremena.”

Edris Elba

Will Heath/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

“Trudim se uklopiti vježbanje kad god mogu”, rekao je on za Men’s Health. To bi moglo značiti 45 minuta trčanja ujutro, 100 sklekova ili plivanje, tokom kojeg dodaje “radi svaki mišić u vašem tijelu”.

Usher

Angela Weiss/AFP/Getty Images

„Ako vodite računa o svom tijelu, ono će se pobrinuti za vas. Prednost je očigledno u tome što štitim svoje tijelo od povrede. Dao sam sve od sebe da se vremenom pripremim i dovedem u kondiciju svoje tijelo. Da to nisam učinio, izgledao bih loše zbog načina života koji živim. Mislim, u trenutku kada krenete, primijetite razliku”, rekao je Usher za Men’s Health.

Khloé Kardashian

Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto via Getty Images

“Moje fitnes putovanje je putovanje za cijeli život. Fitnes ne služi da budem bolja od nekog drugog … Radi se o tome da budem bolja nego što sam nekad bila. Nisam tamo gdje želim biti i ko zna hoću li ikad biti. Ali zdravija sam nego ikad, i zbog svojih dosljednih treninga polako vidim rezultate”, objavila je na Instagramu.

Jennifer Aniston

Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images

“Kako sam odrastala, postala sam svjesnija o tome šta je dobro za moje tijelo iznutra, izvana, fizički”, rekla je ona u intervjuu za Glamour. “Važno je čitati etikete i buti svjesni i oprezni šta unosimo u svoj organizam. Ako ne vodimo računa oo svom tijelu, naš rad počinje patiti i mi ne dobijamo maksimum iz svog svakodnevnog života.”

Jennifer Lopez

Dia Dipasupil/Getty Images

“Ponekad kad dođem kući i ne osjećam se baš sjajno, natjeram se da odem u teretanu. Tada dođem kući i istuširam se, nađem sjajnu odjeću, šminku, zavežem kosu i osjećam se sjajno u svojoj koži”, rekla je ona za Redbook.

Jennifer Lawrence

Valerie Macon/AFP/Getty Images

“Mrzim kad kažem: Volim vježbati”, rekla je Lawrence za Glamour. Dodala je: “Želim udariti ljude koji to kažu. Ali lijepo je biti u formi za film, jer oni u osnovi to rade za vas. To je poput: “Evo ti trener. Ovo je ono što možeš jesti”. Ne držim dijetu, ali vježbam. Ne možete raditi kad ste gladni, zar ne?”

 

Slični članci

Video koji prikazuje pritisak kojem su žene svakodnevno izložene

Ultra magazin

Savjeti za lakše disanje

Ultra magazin

Dječak žrtva vršnjačkog nasilja izašao na teren sa Australijskim ragbi timom

Ultra magazin