Ultra Zanimljivo

Indijski hram dom je jednom “vegetarijanskom” 70-godišnjem krokodilu

IuteCredit
IuteCredit

Hram Sri Ananthapura u Indiji je dom vegetarijanskom krokodilu po imenu “Babiya”, koji tamo živi više od 70 godina. Ovaj krokodil je zaštitini znak hinuističkog hrama, koji je postao popularan zbog svog “kućnog ljubimca”.

Foto: odditycentral.com

Vegetarijski korokodil Babiya uživa u jezercu, strpljivo čekajući da mu monasi donesu svakodnevne obroke, koji su uvijek vegetarijanski, sačinjeni od voća, povrća i kuhane riže.

Niko zapravo ne zna kako je Babiya završila u hramu, ali tamo je bilo toliko dugo, već više od 70 godina, da ga svi posmatraju kao dio hrama. Monasi tvrde da ih Bibaya nikada nije pokušala napasti, te smatraju da je to sveta životinja.

Krokodil Bibaya nikada nije pokušala napasti nekoga i odbija da jede meso, čak neće da napada ribe u jezercu. “Babiyu hranim sa 1 kg kuhane riže sa povrćem svaki dan ujutro i naveče”, kaže jedan monah koji redovno hrani krokodila.

IuteCredit
IuteCredit

Još jedna zanimljivost u vezi sa krokodilom je ta što u 70 godina koliko je provela u hramu, nikada nije napala nikoga od tamošnjih ljudi. Kada je prošle godine ušla u zgradu hrama i glavni sveštenik Chandraprakash Nambisan ju je zamolio da se vrati u svoje jezerce, gmizavac je saslušao, okrenuo se i vratio na svoje omiljeno mesto.

Tokom godina, hram Swri jezera Sri Ananthapadmanabha, postao je poznat kao dom bezopasnog, vegetarijanskog krokodila, a sada mnogi posjećuju hram, samo da bi vidjeli Babiyu.

Izvor: odditycentral.com

Slični članci

Nikola Jokić novi član Jelen porodice

Ultra magazin

Savjeti kako da uštediš za putovanja!

Ultra magazin

6 lakih trikova za bolji miris tvog doma

Ultra magazin