Ultra Ukusno

Indijska salata od grilovanog povrća

Kroz istoriju, salate nisu igrale veliku ulogu u Indijskoj kuhinji, jer je zbog lošeg kvaliteta vode priprema svježih proizvoda uvijek bila problem. Međutim, stvari se sada mijenjaju i ova mješavina hrskavog ljetnog povrća, kumina, korijandera i chillija u prahu je magična slatko, pikantna vizija kako bi Indijske salate mogle da izgledaju u budućnosti.

Foto: East

 

Sastojci

  • ulje
  • 3/4 kašičice soli
  • 1 kašičica mljevenog kumina
  • 1 kašičica mljevenog korijandera
  • 3/4 kašičice chilija u prahu
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 tikvice nasječene na trakice (po dužini)
  • 2 crvena luka, nasjeći na veće komade
  • 300 g brokule
  • 2 kukuruza

Priprema

Prvo, napraviti umak. Staviti 4 kašike ulja u malu posudu i dodati so, kumin, korijander, chilli, sok od limuna i sve dobro promiješati.

Zagrijati roštiljsku tavu. Povrće namazati uljem, a zatim umočiti brokulu u još ulja tako da su cvijetići prekriveni uljem. Na vrelu tavu položiti tikvice i peći 2 minute sa svake strane, zatim staviti na tanjir.

Luk grilovati na roštiljskoj tavi 5 minuta, dok ne omekša i ne pocrni, kada je gotov, složiti ga preko tikvica.

Brokulu isto tako grilovati na tavi 2-3 minute. Kada omekšaju složiti ih na tanir preko luka. Ispeći kukuruz i kada se ohladi izrezati po dužini i dodati na tanjir.

Pomiješati umak sa viljuškom, a zatim ga prliti preko salate. Poslužiti toplo ili na sobnoj temperaturi.

Slični članci

Osvježavajući smuti od lubenice

Ultra magazin

Ukusne rolnice sa cimetom za slastan početak dana

Ultra magazin

Brownie od tikvica koji će te oduševiti

Ultra magazin