Ultra Inspirativno

Ideš na plažu? Evo šta moraš ponijeti sa sobom!

IuteCredit
IuteCredit

Ljeto je vrijeme je godišnjih odmora i odlaska na more, rijeke, jezera, bazene. Koliko puta ti se desilo da dođeš na plažu i shvatiš da nemaš nešto što ti treba? To baš nervira, pogotovo ako smještaj nije blizu, a nervoza na plaži ti ne treba, tu si da uživaš. Da se to ne bi dešavalo, sastavili smo spisak stvari, koje su ti potrebne za plažu!

Foto: unsplash

Krema za sunčanje

Vrlo vjerovatno, ovo je najvažnija stvar u torbi za plažu. Osiguraj dobru zaštitu od sunca, kako za sebe tako i za porodicu. Sunčeve ultra ljubičaste zrake su najjače u periodu od 10 do 16 sati, te je tada preporučljivo što manje da se izlažeš suncu, koje je štetno za tvoju kožu. Faktor kreme za sunčanje, bi trebao biti minimum 20, a prvih dana izloženosti jakom suncu čak i 30 ili 50.

IuteCredit
IuteCredit

Balzam za usne

Ne zaboravi i svoje usne. Ponesi balzam sa zaštitinim faktorom. Balzami na bazi aloa vere ili kokosovog ulja su odlični, a usne će ti biti zahvalne i nezamislivo mekane i nježne.

Foto: unsplash

Šešir i sunčane naočale

Sunčane naočale i šešir, sprečavaju ultra ljubičaste zrake, ali isto tako mogu izgledati i moderno. Izaberi neke modele, koji su u trendu ovog ljeta i koji najbolje odgovaraju tvom licu. Dok se štitiš od sunca, izgledaćeš lijepo, elegantno i moderno na plaži.

Foto: unsplash

Dodatni peškir

Normalno je da ponesemo peškir, ali nije na odmet ponijeti i još jedan dodatni. Ukoliko si na pješčanoj plaži, peškir se može lako uprljati i nervirati te, kada se pijesak lijepi po tijelu. Dodatni peškir će poslužiti i da na jednom peškiru ležiš, a da se drugim obrišeš kada izađeš iz vode.

Foto: unsplashVoda i užina

Boravak na suncu, te može brzo dovesti do dehidracije. Ponesi vodu u boci. Dobro je ulaganje i prenosni mini frižider u kojem će tvoje piće, voće ili druga hrana, ostati rashlađeno. A ukoliko ga poneseš možeš uštedjeti i na užini. Umjesto da ideš do lokalnog restorana ili prodavnice, ponesi sa sobom svježe voće. Dobro je za užinu, a i kada je hladno, prija i rashlađuje, dok si na suncu.

Foto: unsplash

Mali novčanik

Nije preporučeno da sa sobom na plažu nosiš dokumente i sav novac. Zato ponesi mali novčanik i stavi nešto novca, koji ti je potreban samo za taj dan, ukoliko želiš da se rashladiš ledenom kafom, sladoledom ili koktelčićem na plaži.

Foto: unsplash

Slušalice ili knjiga

Dok ležiš na suncu i sunčaš se nije loše da imaš slušalice uz sebe i da pustiš sebi omiljenu muziku sa svog telefona. Uz muziku je sve ljepše. A možeš ponijeti i dobru knjigu, koju možeš čitati dok se sunčaš ili dok se odmaraš u hladu.

Uživaj u ljetu i ne zaboravi da zaštitiš svoju kožu od sunca!

Slični članci

Tri izvrsna YouTube fitnes trenera koja trebaš zapratiti

Ultra magazin

5 snažnih dokaza da ljubav prema sebi vodi do zdravijeg i sretnijeg života

Ultra magazin

Zašto su prvi jutarnji sati najbitniji?

Ultra magazin