Ultra Kreativno

Ideje za dekoraciju zidova

Na zidove u kući se ne obraća baš puno pažnje kada se radi o dekoraciji, a ako su samo okrečeni i goli poprilično su dosadni. Ako želiš da ih transformišeš, donosimo ti ideje kako da zidovi izgledaju odlično i živo.

ZIDNE BILJKE U SAKSIJI

Foto: Getty Images

Na zidove unutar ili izvan kuće možeš posaditi svježe bilje ili prekrasne višegodišnje biljke. Osim šarenih saksija za cvijeće, u tu svrhu možeš koristiti i reciklirane proizvode poput gume, limenki, tegle ili flaše. Dodavanje biljaka ne samo da će uljepšati zid, već će biti i odlično za kvalitetu vazduha u tvom domu.

TAPISERIJA, SLIKE ILI VISEĆI DETALJI

Foto: Unsplash

Tapiserja, viseći detalji i slike dodaju boju i daju osjećaj živosti u prostoriji. Isto tako odraz su ličnosti i raspoloženja.

PRIVREMENI ZIDNI UZORCI

Foto: © KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Privremene zidne naljepnice u raznim bojama i dezenima ili pozadinske slike pomažu stvaranju vizuelnog dojma. One se čak mogu i tematizovati i mijenjati s vremena na vrijeme kako bi se obnovio dekor.

BAJKOVITE LAMPICE

Foto: © svetikd/Getty Images

LED lampice će ti pomoći da soba izgleda bajkovito. Možeš ih samo postaviti na zid i zakačiti omiljene fotografije ili iskoristiti ih da formiraš svjetleće riječi.

GALERIJSKI ZID

Foto: © KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Skupi velike i male komade slika ili fotografija koje možeš postaviti poput kolaža ili izložiti kao u galeriji. Na taj način stvorićeš lijep i živopisan prostor u svom domu.

POKAŽI KNJIGE

Foto: © archideaphoto/Getty Images

Ugrađena polica je odličan način da se pokrije dosadan zid. Izaberi neke od omiljenih knjiga i stavi ih na policu zajedno sa ostalim dekorativnim predmetima i fotografijama u zanimljivim okvirima.

OKAČI OGLEDALA

Foto: © KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Veliko ogledalo na zidu povećava percepciju prostora i izgleda odlično ako se uklopi sa svjetlom. Možeš čak i okačiti zajedno ogledala različitih veličina i postići kreativno – umjetnički efekat.

PODIJELI FOTOGRAFIJU ILI SLIKU

Foto: © Vlajs/Getty Images

Odaberi vintage sliku ili omiljenu fotografiju, odštampaj i podijeli je na tri platna za efekat galerijskog zida.

OKAČI PRAZNE RAMOVE ZA SLIKE

Foto:© KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Živopisni, prazni ramovi za slike su veoma popularni u dekoraciji zidova. To je jedna od najjednostavnijih i najekonomičnijh  ideja za dekoraciju.

 

Izvor: msn.com

 

 

Slični članci

Ideje za uređenje stepenica u kući

Ultra magazin

Igor Mladinović, kreativni direktor agencije Imago Ogilvy dolazi na 5. Play Media Day da govori o kreativnosti kao filozofiji života

Ultra magazin

Život Van Gogha u stripu

Ultra magazin