Ultra Kreativno

Lampe idealne za dnevni boravak

Osvijetli svoj svijet, ili barem svoju dnevnu sobu, prekrasnom stonom lampom. Stone lampe sjajno naglašavaju prostor, a to je upravo ono što tvojoj dnevnoj sobi treba. Napravi atmosferu u svojoj dnevnoj sobi sa jednmm od ovih stonih lampi.

LULU AND GEORGIA

Ova stona lampa podiže boho šik na potpuno novi nivo. Lampa je sofisticiranog dizajna sa kombinacijom prirodnog i glam finiširanja. Sjajna lakirana keramička baza je na dnu, a zatim se sužava prema drvenom stupu. Lampa je elegantna i ležerna, što je čini savršenom za dnevni boravak. To neće ometati ostale dijelove dekoracije u sobi, ali kada dođe vrijeme, ova lampa će zasigurno zasjati.

WEST ELM

Uključi trendovsku nijansu ove sezone u svoju dnevnu sobu sa ovom stonom lampom. Ovaj moderan dizajn će odmah dodati glam faktor tvom prostoru. Baza svjetiljke u obliku pješčanog sata izrađena je od stakla i ima biserni odsjaj koji joj daje sjajan izgled.

Jysk

Jednostavna crna lampa  pruža odličnu ambijentalnu rasvjetu za tvoj dnevni boravak. Dizajn ovu lampu čini univerzalnim komadom namještaja koji odgovara modernim ili skandinavskim dekorima.

ANTHROPOLOGIE

Na tvom stolu, ova lampa će zaista izgledati kao umjetničko delo. Sama staklena i brušena baza od gvožđa stvorila bi upečatljiv izgled, ali dodatak boje kojom je ukrašena dodatno naglašava njenu ljepotu. Različite nijanse plave izgledaju kao potezi kistom preko staklene podloge i daju umjetnički dodir. U jednostavnoj dnevnoj sobi, set ovih lampi lako bi mogao da postane centralni dio prostorije.

CB2

Ako je tvoja dnevna soba više formalnog izgleda, ova svjetiljka je savršen izbor. Bez tradicionalnog abažura, dizajn globusa ima efekat moderne verzije lampe iz sredine prošlog vijeka. Plutajuća kugla bila bi jednako važna tema razgovora na kraju stola kao i na podu. Vintage vibracije koje ručno izrađene nijanse stakla donose, odmah čine lampu dostojnom elegantne sobe. Dijamantno izrezana tekstura kugle pomoći će u distribuciji meke, teksturne svjetlosti u prostoriji.

WAYFAIR

Ako voliš tradicionalni izgled, ova lampa je idealna. Jednostavna bijela nijansa i drvena podloga su klasični, ali ova lampa nije bez moderne nadogradnje. Otvorena baza napravljena od naslaganih ovalnih dijelova daje teksturu. Kombinacija prirodnih elemenata u prostoru će modernizovati ovaj tradicionalni stil.

TARGET

Staklena podloga daje lampi i svjetlu prozračan osjećaj, ali dodaje i glamur zlatnom bojom oko baze. Elegantne obline lampe dodatno doprinose atraktivnosti.

URBAN OUTFITTERS

Ultimativna boho chic lampa je kreirana od ratana i postavljena na postolju sa tri nogice. Isprepleteni ratan  bambus je prozračan i stvara efekat uzorka sa svjetlom koje dodaje ukupnu teksturu ovog komada. U dnevnom boravku ispunjenom biljkama sa raznovrsnim prirodnim elementima i eklektičnim bojama, ovaj komad će se idealno uklopiti.

IKEA
Lampa koja ima bezvremenski izgled koji se savršeno uklapa. Kombinuj nekoliko lampi da napraviš meko i prijatno osvjetljenje i jedinstven izgled.

Slični članci

Slobodan Vidović: “Umjetnost je više od poziva i posla, za umjetnost se živi”!

Ultra magazin

Evo kako bi strip junakinje i junaci izgledali u realnosti!

Ultra magazin

Okrugla Earthbag kuća za manje od 5.000 dolara

Ultra magazin