Ultra Ukusno

Hrskavo i svježe: Salata od karfiola

Karfiol je posljednjih godina postao veoma popularan. Bilo da ga koristiš umjesto riže,  kao slane grickalice za užinu ili kao podlogu za pizzu, sjajan je način da uneseš više povrća u svoju ishranu, sa minimumom odricanja. Ako ti je ponestalo ideja, ova je savršena, jer salatu možeš pripremiti unaprijed i nema potrebe za podgrijavanjem.
Foto: Scrumdiddlyumptious

Sastojci:

Za salatu:

  • 1 glavica karfiola
  • So i biber
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • 140 grama celera, isječen na kockice
  • 1 crveni luk, isječen na kockice

Za dresing:

  • ¾ šolje jogurta
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike svježeg kopra, isjeckano
  • 1 češanj bijelog luka, isjeckano
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • Sok od pola limuna
Foto: Scrumdiddlyumptious

Postupak:

Isjeći karfiol na komade, položiti na pleh za pečenje, posuti maslinovim uljem i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Isjeći jaja i dodati ih u veliku posudu sa pečenim karfiolom, celerom i lukom.

Pomiješati sve sastojke i mutiti dok se ne dobije ujednačena smjesa. Preliti preko salate i promiješati nekoliko puta kako bi se rasporedilo.

Za detaljan postupak, pogledaj video:

Ova kremasta i hrskava salata oduševiće tvoje goste i svi će te pitati za recept. Pošalji im naš link!

 

Izvor: scrumdiddlyumptious.com

Slični članci

Mediteranski burger, idealan za ljeto!

Ultra magazin

Jednostavan trik za neodoljivo sočne kokice!

Ultra magazin

Cocktail preporuka za ljeto: Osvježavajući Bellini

Ultra magazin