Ultra Ukusno

Hrskavi štapići sa mozzarellom!

Vruć, topljeni mozzarella sir, koji se prelijeva preko hrskave kore od hljebnih mrvica, prava je erupcija slasnnog ukusa kojem ne možemo odoljeti. Hrskavi štapići od mozzarella sira idealni su kao predjelo ili grickalica uz piće s prijateljima. Njihova priprema je toliko jednostavna da ih mogu pripremati i oni koji nisu toliko vješti u kuhinji.

Foto: Pexels

Sastojci koji su ti potrebni:

  • Mozzarella, narezana na štapiće,
  • hljebne mrvice,
  • 2 jaja,
  • 2 kašike vode,
  • Pola kašike bijelog luka u prahu,
  • biber,
  • brašno,
  • ulje.
Foto Freepik

Priprema je veoma jednostavna:

Nareži mozzarellu na jednake štapiće, otprilike debljine prsta. Pripremi sve za pohovanje. U jednoj posudi brašno, u drugoj dva jaja, a u trećoj hljebne mrvice. Hljebnim mrvicama dodaj i bijeli luk u prahu i biber, pa dobro promiješaj, a u jaja dodaj dvije kašike vode i dobro ih izmiješaj viljuškom. Paniraj štapiće tako da ih prvo uvaljaš u brašno, pa u jaja, a zatim u hljebne mrvice, a zatim ih vrati u jaja, pa opet u prezle. Panirane štapiće zatim stavi u zamrzivač na bar šest sati ili ostavi preko noći.

Prije pripreme dobro zagrij ulje. Štapići bi se trebali pržiti u dubokom ulju, pa stoga bi u dubljoj tavi ili loncu trebalo biti bar 3 do 4 cm ulja. Štapiće prži oko 2 minute do zlatne boje, a zatim ih izvadi na rešetku ili papirnati ubrus. Posluži ih tople, uz domaću salsu ili drugi umak po želji.

Prijatno!

Slični članci

Osvježavajući smuti od lubenice

Ultra magazin

Ukusne rolnice sa cimetom za slastan početak dana

Ultra magazin

Brownie od tikvica koji će te oduševiti

Ultra magazin