Ultra Ukusno

Hrskava Focaccia prilog za svako jelo!

Današnji ručak upotpuni sa domaćom pogačom, omiljenom u Italiji, koja će oduševiti tvoje ukućane! Hrskava i ukusna Focaccia, jednostavna za pripremu, zadovoljiće i najizbirljivije ljubitelje tjestenine. Nadjev po tvojoj želji će dati posebnu aromu tvojoj focacci, a možeš je jesti i kao užinu, ponijeti na posao ili grickati kao laganu večeru. 

Foto Tasty Food

 

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 450 gr brašna,
  • 200 ml mlake vode,
  • malo maslinovog ulja,
  • so, šećer,
  • 20 gr kvasca.

Za nadjev ti je potrebno:

  • 1 glavica crvenog luka,
  • 4 češnja bijelog luka,
  • 4-5 kiselih krastavčića ili masline,
  • 1 paradajz,
  • origano,
  • 2 grančice ruzmarina.

Priprema nije previše komplikovana:

Sa mlakom vodom, kvascem, malo ulja, šećera i soli zamijesi mekše glatko tijesto. Ostavi da naraste, a zatim razvuci na 2 cm debljine, pa stavi u podmazanu tepsiju. Ostavi još 20 minuta da odstoji. Četkicom namaži tijesto maslinovim uljem, pa nadjev od povrća isjeci po želji i rasporedi po tijestu. Pospi origanom, ruzmarinom i krupnom soli i peci na 200 stepeni C oko 40 minuta.

Ova ukusna i hrskava pogača će biti odličan dodatak uz tvoj ručak!

Slični članci

Napravi domaće biljno mlijeko za samo pet minuta!

Ultra magazin

Hrskavi domaći čips od sira

Ultra magazin

Topli džin, bolji i od kuvanog vina!

Ultra magazin