Ultra Inspirativno

Hologrami u cirkusu – čarobno iskustvo bez okrutnosti nad životinjama!

Ljudi do sada nisu mogli zamisliti cirkus bez živih konja, slonova, majmuna, tigrova i lavova. Ali nedavno, cirkus Roncalli napravio je inovaciju u vidu holograma, pa na taj način ne koriste žive životinje, i nema okrutnosti nad životinjama. Naime, svi znamo da životinje u cirkusu žive u veoma teškim i tužnim uslovima. Ovakava inovacija sa hologramima, publiku ostavlja bez daha i predstavlja spektakularnu predstavu za posjetioce. 

Foto: boredpanda

Cirkus Roncalli zabavlja publiku svojim životinjskim predstavama još od 1976. godine, ali je odlučio da promijeni stvari u pokušaju da se bori protiv okrutnosti prema životinjama u cirkuskoj industriji.

Foto: boredpanda

Njihove predstave i dalje sadrže kljove i repove, vatrene krugove i akrobate, ali po prvi put u svijetu nijedna životinja nije stvarna. Roncalli je želio da napravi 3D hologramske slike, preko projektora koji popunjava arenu širine 32 metra i 5 metara dubine sa 360° vidljivosti za čitavu publiku.

Roncallijeva agencija TAG/TRAUM u saradnji sa Blueboxom, udružila se sa Optomom i 11 ZU850 laserskih projektora je instalirano za holografsko iskustvo.

Foto: boredpanda

Birger Wunderlich iz Blueboxa je rekao: “Koristimo Optoma projektore već 6 godina i imali smo vrlo pozitivno iskustvo u cijeni, performansama i pouzdanosti. Potreban nam je projektor visokog kontrasta sa sjajnim bojama za 3D efekat i ZU850 sa kontrastom od 2 000 000:1 koji je savršen za ovaj projekat.”

Foto: boredpanda

Hrabar potez dolazi usred sve veće zabrinutosti širom svijeta zbog toga što životinje žive većinu svog života u užasavajućim uslovima.

Aktivisti za zaštitu životinja, optužili su mnoge cirkuse za premlaćivanje, izgladnjivanje i držanje životinja u nehigijenskim uslovima, dok nastupaju za mnogobrojnu publiku, po vrlo napornima rasporedima turneja i predstava.

Bravo za cirkuse sa hologramima, koji sprečavaju okrutnost nad životinjama!

 

Izvor: boredpanda.com

Slični članci

Pomozi drugom – popravi sebi dan

Ultra magazin

Prirodni načini da ojačaš svoj imunitet

Ultra magazin

Podrži 22. septembar – dan bez automobila!

Ultra magazin