Ultra Popularno

Hit serija “Slučaj podmornice Vigil” uskoro na Pickbox TV

IuteCredit
IuteCredit

Pickbox TV otkupio je najgledaniju britansku dramsku seriju u posljednje tri godine, a prvu epizodu je pogledalo 13.2 miliona ljudi. Nakon regionalne premijere na Pickbox NOW, najnoviji britanski kriminalistički hit Slučaj podmornice Vigil (Vigil) uskoro će se prikazati i na Pickbox TV u posljednjoj nedjelji oktobra, u 21 sat – od ponedjeljka 25. oktobra do petka 29. oktobra kada će biti prikazane dvije epizode.

Popularna serija, koja se premijerno emitirala na BBC-u, sastoji se od ukupno šest epizoda, a osmislili su je vrhunski producenti: Simon Hearth, producent najgledanije britanske serije Na dužnosti (Line of Duty) i Tom Edge, producent nagrađivane britanske serije Kruna (The Crown).

Uz odobrenje publike, seriju su pohvalili i kritičari:

  • „Britanska televizija ne može biti uzbudljivija od ovoga“, Empire
  • „Gusta, oštro napisana, apsolutna poslastica od serije“, Guardian
IuteCredit
IuteCredit

ZVJEZDANA GLUMAČKA POSTAVA

Osim originalnog scenarija i vrhunske produkcije, uspjehu je doprinijela i snažna glumačka postava. Glavnu ulogu tumači fantastična britanska glumica Suranne Jones (Scott & Bailey, Save Me), a ostatak zvjezdane glumačke postave čine popularni glumci Martin Compston (Line of Duty), Rose Leslie (Game Of Thrones, Downtown Abbey, Luther, The Good Fight…) te Shaun Evans kojeg gledamo u britanskoj seriji Endeavour na Pickbox NOW.

ŠTO DUBLJE IDETE, POSTAJE SVE TAMNIJE

Napeta radnja smještena je u Škotsku, na podmornici kraljevske mornarice HMS Vigil. Detektivka škotske policije Amy Silva dolazi istražiti smrt člana posade, a koja se događa ubrzo nakon tajanstvenog nestanka škotske ribarske koće. Njena istraga uzrokuje sukob policije s kraljevskom mornaricom i britanskim sigurnosnim službama jer – što je istraga dublja, to su tajne mračnije. Nepoželjna na klaustrofobičnom Vigilu, Silva je u potpunosti odsječena od kolega na kopnu od kojih dobija samo kodirane poruke, uz rizik da ih se zaustavi.

Otkrij zašto je Slučaj podmornice Vigil (Vigil) srušio rekorde u Velikoj Britaniji i isprati oktobar uz inteligentan misterij, od 25. do 29. oktobra u 21 sat na Pickbox TV.

Slični članci

Premijere i nove sezone serija koje ćemo gledati u decembru

Ultra magazin

Počinje sezona Kraljevske opere i baleta u CineStar kinima u BiH

Ultra magazin

Zvijezda serije ‘Squid Game’ Park Hae-soo predvodi korejsku verziju ‘Money Heist’

Ultra magazin