• Home
  • Ultra Moderno
  • Harry Styles ulazi u istoriju kao prva muška zvijezda na naslovnici magazina Vogue
Ultra Moderno

Harry Styles ulazi u istoriju kao prva muška zvijezda na naslovnici magazina Vogue

Harry Styles ruši barijere u magazinu Vogue! 26-godišnji muzičar postao je prva ikada solo muška zvijezda na naslovnici kultnog modnog časopisa.

Tyler Mitchell, Vogue

Pored toga što je na naslovnici, Harry takođe nosi Gucci haljinu, dok pozira na fotografijama za decembarsko izdanje magazina. On je iskreno progovorio o svom fluidnom modnom stilu, te da nije “ograničen” samo na mušku odjeću.

Tyler Mitchell, Vogue

“Nikada ne možete biti preodjeveni. Ne postoji takva stvar”, rekao je 26-godišnji pjevač. “Ljudi na koje sam se ugledao u muzici – Prince, David Bowie, Elvis, Freddie Mercury i Elton John – takvi su showmeni”, rekao je. “Kao klincu mi je to bilo potpuno zapanjujuće.”

Njegov drugi izgled za fotografisanje uključivao je kilt Comme des Garçons Homme Plus i široke karo hlače Gucci.

Tyler Mitchell, Vogue

“Mislim da ako nosite nešto u čemu se osjećate nevjerovatno, to je poput odjeće superheroja. Odjeća je tu za zabavu, eksperimentisanje i igranje.”

Pjevač je rekao da se “barijere” između onoga što se smatra muškom i ženskom odjećom “ruše”, što dovodi do više kreativne slobode. “Ponekad uđem u prodavnicu i jednostavno nađem sebe kako gledam žensku odjeću misleći da je nevjerovatna”, rekao je. “To je kao i sve – kad god postavljate prepreke u svom životu, samo se ograničavate. Toliko radosti ima u igranju s odjećom.”

Tyler Mitchell, Vogue

“Nikad zapravo nisam previše razmišljao o tome šta to znači – to jednostavno postaje ovaj prošireni dio stvaranja nečega.”

Styles je postao modna ikona koja rizikuje sa odabirom odjeće, bilo da nastupa ili se pojavljuje na foto snimanjima. Odjeća pjevača može se pripisati i njegovom vlastitom stilisti Harryju Lambertu i Alessandru Micheleu, kreativnom direktoru kompanije Gucci, s kojom godinama sarađuje.

Slični članci

Top 5 savjeta za zimski makeup by Super Pufna

Ultra magazin

5 trendova njege kože koji će biti najpopularniji 2021. godine

Ultra magazin

Crvena boja donosi energiju i optimizam u hladne zimske dane

Ultra magazin