• Home
  • Ultra Popularno
  • Harry i Meghan su otvorili vrata kraljevskog života, kakav ne viđamo često
Ultra Popularno

Harry i Meghan su otvorili vrata kraljevskog života, kakav ne viđamo često

Princ Harry i Meghan Markle trenutno su u centru pažnje, nakon što su podijelili neke od svojih najdubljih emocija u novom ITV dokumentarcu o nedavnoj turneji po Južnoj Africi. U filmu Harry i Meghan: Afričko putovanje, saznali smo više o pritiscima s kojima se suočavaju kao jedan od najpoznatijih kraljevskih parova na svijetu, ali takođe smo vidjeli sreću i ponos koji osjećaju jedno prema drugome, prema njihovom sinu, i  radu na projektima u koje vjeruju. Ustvari, dokumentarni film pružio je priličan uvid u to koliko je emotivna bila prošla godina za vojvodu i vojvotkinju od Sussexa.

Getty / Tim Rooke

Te su emocije postale očigledne u nizu iskrenih izjava, u kojima su Harry i Meghan izazivali kraljevsku praksu zadržavanja osjećaja iza vrata palate. I vojvoda i vojvotkinja od Sussexa govorili su o pritisku koji osećaju zbog stalnog nadzora britanskih medija. U razgovoru sa novinarom Tomom Bradbyjem pod zvijezdama angolanskog noćnog neba, vojvoda od Sussexa bio je iskren o svom mentalnom zdravlju, otvoreno je govorio o tome kako mora naći nove načine suočavanja sa svojim ličnim izazovima, priznajući: „To je upravljanje, to je stalno upravljanje.” Sirovu prirodu Harryjevih osjećaja bilo je lako uočiti dok je govorio o tim problemima, objašnjavajući: „Mislio sam da sam se spasio, a onda se odjednom sve vratilo i iznenada sam shvatio da je to nešto čime moram upravljati.”

Te su se emocije ponovno našle u prvom planu kada je govorio o ljubavi prema svome bratu, princu Williamu, priznajući i da se “dešavaju stvari”, i potvrđujući da su njihovi životi sada na različitim putevima. Bilo je takođe teško ne reagovati kada Harry vidi kako korača stopama svoje majke Diane ili osjetiti njegov gubitak kad je govorio o inspiraciji koju uzima od nje govoreći: “Sve što radim podsjeća na nju.”

Bilo je i emotivnih priznanja vojvotkinje od Sussexa, koja je rekla da “britanska ukočena gornja usna” jednostavno ne funkcioniše kod nje, rekavši: “Trudila sam se, stvarno sam pokušala. Ali mislim da mi to samo šteti.” Posljedice koje su na nju imale kritike su vidljive na njenom licu, kao i njene riječi. I dok je njena spremnost da otvori razgovore koje je vodila s Harryjem, o tome je li dovoljno samo preživjeti situaciju koja ih oboje boli, zahvatila naslove širom svijeta, Meghanine riječi ljubavi prema sinu i mužu bile su jednako snažne kao i ona: “To je u redu, imam svoje dijete i muža, a oni su najbolji.”

Iako je najveći dio fokusa dokumentarca bio na njihovim ličnim osjećajima, strast koju Harry i Meghan imaju kao “sila za promjene”, bila je takođe izložena od samog početka. Ekskluzivni razgovor s parom dok su bili u Cape Townu, prikazuje kako govore o svojoj odlučnosti da “bace svjetlo” na društvene promjene. A Meghan je otkrila da, iako uvijek žele slušati i učiti, osjećaju se primoranim pitati: “Šta mi možemo učiniti da pomognemo?”

Dok ih je dokumentarni film pratio kroz užurban raspored u Južnoj Africi, takođe smo vidjeli koliko pozitivna promjena znači za par. Meghan se često čula kako govori o inspiraciji koju je iskusila u državi. Dok je sjedila na čaju u kući porodice u Bo Kaapu, pohvalila se optimizmom u tom području, dok su zagrljaji i rukovanja para za sve koje su upoznali, podvukli kako pokušavaju da dođu do što šire publike.

Romantika koja je započela ovu kraljevsku priču bila je evidentna i u dokumentarcu, a Meghan je blistala dok je dijelila slatko ime koje ima za svog supruga (naziva ga „H“). U međuvremenu, Harry nije mogao sakriti svoj ponos svaki put kad ju je nazvao “svojom ženom”. Jedan od najslađih trenutaka dogodio se dok se Meghan povjerila da je pitala Harryja o promjenama koje je htjela izreći u govoru, jer je njegovo mišljenje najvažnije za nju.

Dokumentarni film doveo je do pitanja o tome kako će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa razvijati svoje kraljevske uloge u budućnosti, ali iako to možda nije način na koji smo navikli vidjeti kraljevsku porodicu, pružio je rijedak uvid u to kako emocije utiču na sve, uključujući i privilegovane.

 

Izvor: popsugar.com

Slični članci

Bokserska legenda Mike Tyson vrlo iskreno govori o svom životu u želji da pomogne drugima

Ultra magazin

Sea Star i nakon odgađanja za iduću, ove godine ipak pratilo preko pola miliona fanova širom svijeta

Ultra magazin

“Dama” je nova pjesma Saše Lozara

Ultra magazin