• Home
  • Ultra Moderno
  • Hanifa koristila 3D modele za predstavljanje nove kolekcija na Instagram Live-u
Ultra Moderno

Hanifa koristila 3D modele za predstavljanje nove kolekcija na Instagram Live-u

Modna dizajnerka Anifa Mvuemba, kreatorka modnog brenda Hanifa, napravila je senzaciju na društvenim mrežama, kada je odlučila svoju posljednju kolekciju predstaviti pratiocima koristeći 3D modele na Instagram Live-u.
Foto: Hanifa

Mvuemba je planirala održati digitalni show i prije nego što je počela pandemija. Ideja za lansiranje nove kolekcije Pink Label Congo je postojala mnogo prije nego što se počeo širiti korona virus, a upravo ju je vanredna situacija u svijetu usporila u ostvarivanju zamisli. Kada je shvatila ozbiljnost situacije, počela se osjećati anksiozno i nezvozno zbog svega što se dešava na planeti. Zbog toga je smatrala da je možda neprimjereno kreirati i lansirati novu kolekciju, dok se svijet nalazi u ozbiljnom problemu.

https://www.instagram.com/p/CAk_iQsgzVw/

Zbog toga je tek prije nekoliko dana predstavila najnovije komade odjeće koji su izašli iz njene kolekcije, a reakcije fanova na isntagramu su i bolje nego što je očekivala.

Nova kolekcija je namijenjena nezaustavljivim, ženama bez granica. Dizajnerka je istakla kako joj je 3D svijet dao novi prostor da istakne svoju kreativnost. Njene odjevne komade do sada su nosile poznate ličnosti poput Cardi B, Lizzo, Angele Simmons i Kelly Rowland.

„Važno je vjerovati u sebe, voljeti ono što radiš, i pustiti da te strast prema poslu inspiriše“, izjavila je Mvuemba.

Instagram/@hanifaofficial

Uticaj koji društvene mreže imaju na modnu industriju veći je nego ikada. Dizajnerka je svjesna da veći dio publike koji voli njenu modu, nikada neće biti u prilici da prisustvuje njenim modnim revijama, te je na ovaj način htjela svima omogućiti učešće na premijeri, koristeći društvenu mrežu Instagram.

 

Instagram: thegrio.com

Slični članci

Ovog ljeta suknju zamijeni kratkim hlačama

Ultra magazin

Šešir je idealan modni dodatak, ali i zaštita od sunca

Ultra magazin

Sve što trebaš znati o maderoterapiji

Ultra magazin