Ultra Popularno

Gwyneth Paltrow otkrila razlog razvoda od Chrisa Martina

Prošlo je šest godina otkako su  Gwyneth Paltrow i Chris Martin šokirali obožavaoce širom svijeta kada su objavili da se razvode. Glumica je sada odlučila da objasni šta se zapravo desilo i kada je shvatila da je došao kraj ljubavi.

Getty Images

Par se upoznao 2002. godine nakon koncerta grupe Coldplay, a godinu dana kasnije su se vjenčali. U braku su dobili dvoje djece, a obožavaoci su putem medija mogli da svjedoče braku koji je izgledao kao scenario Disney bajki. Zato ne čudi da su se šokirali kada su 2014. godine objavili da već neko vrijeme ne žive zajedno. Zvanično su se razveli 2016. godine.

Glumica je sada u britanskom izdanju časopisa Vogue objavila pismo u kojem iskrenije nego ikada, govori o razvodu od Chrisa Martina.

“Bili smo veoma ujedinjeni, iako mislim da nikada nismo bili pravi par. Jednostavno nismo bili jedno za drugo. Uvijek je postojala neugodnost i nemir između nas. Ali jedno je tačno, naša djecu su uvijek bila iznad svega i jednostavno smo ih obožavali,” rekla je glumica.

Getty Images

Nakon godina poricanja očiglednog, na putovanju u Toskanu povodom pjevačevog rođendana, odlučili su da prihvate istinu o tome šta osjećaju jedno prema drugom.

“Od dana kada smo shvatili šta se dešava i dana kada smo konačno prihvatili istinu, pokušali smo sve. Nismo htjeli neuspjeh. Nismo htjeli da razočaramo nikoga. Posebno nismo htjeli da naškodimo našoj djeci.”

Kaže da je stalno sama sebi postavljala pitanja kao na primjer “da li je moguće da njen bivši nastavi da bude član porodice”. Tada je nastao čuveni termin “concious uncoupling” (svjesna razdvojenost) koji je postao slavan širom svijeta otkako su objavili da će pokušati sve za dobro njihove djece, a svjedoci smo da koncept funkcioniše, bar u njihovom slučaju.

Instagram

“Ovaj koncept je različit za svaki par, ali za mene je značilo da moram da prihvatim dio moje odgovornosti za raspad veze,” rekla je.

“Sada znam da je moj bivši muž bio predodređen da bude otac moje djece, isto kao što znam da je moj sadašnji muž predodređen da bude osoba uz koju ću ostariti.”

2018. Gwyneth se udala za producenta Brada Falchuka, a Chris je nakon razvoda bio u nekoliko veza, ali već duže vrijeme je u ozbiljnoj vezi sa glumicom Dakotom Johnson.

THE IMAGE DIRECT

Gwyneth i Chris su dokazali da veoma uspješno funkcionišu kao bivši supružnici, a često provode vrijeme zajedno sa svojim sadašnjim partnerima.

Slični članci

Tajna – Nova miniserija po istinitom događaju

Ultra magazin

Taylor Swift nadmašila Whitney Houston i postavila novi rekord američke top liste

Ultra magazin

Katy Perry prozvala ‘popularnu zabludu’ o porodiljskom odsustvu

Ultra magazin