Ultra Moderno

Greške koje praviš pri skidanju šminke

Na prvi pogled, skidanje šminke izgleda kao najjednostavniji dio rutine njege lica zato što, “samo treba skinuti šminku”. Međutim kako vrijeme prolazi, a tehnike su sve savršenije potvrdili smo da je mnogo detalja na koje treba obratiti pažnju, od duplog čišćenja do proizvoda koje treba da koristimo. I od silnog obraćanja pažnje, potpuno smo zabravila na osnove, čineći greške kojih nismo ni svjesne. U nastavku pročitaj koje su greške koje praviš pri skidanju šminke 

Trljanje očiju

Freepik

Kada skidamo šminku sa očiju imamo običaj da prelazimo vaticom na pomalo agresivan način. Ovo ne samo da čini da se šminka sa očiju ne ukloni u potpunosti, već se i oštećuju trepavice, pa opadaju i pospješuje se pojavljivanje sitnih bora oko očiju. Trik kako se ovo ne bi dešavalo? Prepolovi okruglu vaticu, stavi ispod očiju, a sa drugom polovinom dobro natopi trpavice (zatvori oko) i ukloni proizvod laganim pokretima.

Skidaš karmin sa micelarnom vodom ili mlijekom za skidanje šminke

Freepik

Ovo je pogrešno, jer za područje lica, kao što su oči i usne, potrebno je koristiti proizvod koji je za to namijenjen. U slučaju usana, takođe se može koristiti proizvod za skidanje šminke sa očiju, jer je namijenjen za osjetljivija područja. Natopi komad vate sa proizvodom i počni lagano da uklanjaš šminku sa usana, prvo donju usnu, a zatim gornju.

Isto kao što šminkanje ne treba da završi na bradi, isto vrijedi i za skidanje šminke. Međutim, uvijek zaboravimo na vrat. Pređi vrat vatom na koju si stavila sredstvo za skidanje šminke, osim što skida šminku, skida i prljavštinu i tonira kožu.

Koristiš premalo proizvoda za skidanje šminke

Freepik

Mnogo puta griješimo koristeći preveliku količinu proizvoda kao što je slučaj sa gelovima, šamponima i maskama za kosu, ali s druge strane neke proizvode kao da štedimo, kao što je slučaj sa hidratantnim kremama i sredstvima za skidanje šminke. Što se tiče sredstva za skidanje šminke bolje je koristiti veću količinu, jer u suprotnom koža će ga samo upiti i neće dobro očistiti lice.

Hidriraš lice odmah nakon čišćenja

Freepik

Ovo je jedan od razloga zašto par sati nakon što očistiš i hidriraš kožu izađu bubuljice. Ono što treba da uradimo je tonirati kožu prije hidriranja. Tonik će ukloniti ostatke sredstva za čišćenje lica, koji uvijek ostaju na koži, čak može i da ostane prljavština koju proizvod nije uspio da ukloni. Osnovna funkcija tonika je da uravnoteži ph vrijednost kože, jer samoj koži treba više od 2 sata, a sa tonikom se ravnoteža uspostavlja momentalno.

Slični članci

Jennifer Lopez ima najpopularniju frizuru ove jeseni

Ultra magazin

Valentinovo proljetno iznenađenje? Saradnja s brendom Levi’s!

Ultra magazin

Saznaj tajnu ljepote za prirodan i ujednačen ten

Ultra magazin