Ultra Popularno

Grad azila – nova izraleska serija na Pickbox NOW

Pickbox NOW donosi vrlo zanimljivu kriminalističku seriju. Riječ je o izraelskoj seriji Asylum City (Grad azila), koja se temelji na bestseleru pisca Liada Shomana, a cijela prva sezona dostupna je za gledanje na Pickbox NOW.

grad azila

U pozadini ubistvo mlade aktivistkinje

Radnja je smještena u Tel Avivu, u svijetu imigranata koji traže azil, onih koji im žele pomoći i onih koji ih žele iskoristiti. Priča se vrti oko ubistva mlade aktivistkinje koja je pronađena mrtva. Za njeno ubistvo glavni osumnjičeni je Gabriel, slikar i imigrant iz Afrike, koji je viđen kako izlazi iz njenog stana.

Policijska istražiteljka Anat Sitton (Hani Furstenberg) vodi istragu ubistva aktivistkinje te vjeruje kako Gabrijel nema veze s ubistvom. Anat ubrzo otkriva kompleksan svijet korumpiranih političara, organizovanog kriminala i ilegalne trgovine oružjem. Pokušavajući naći ubicu, postaje prijetnja silama koje su veće i jače od nje same.

Uzbudljiv triler

Grad azila uzbudljiv je triler koji otkriva imigrantsku pozadinu u južnom Tel Avivu, u kojem se nalaze najkontroverzniji imigranti koji traže azil u Izraelu. Serija je snimana na stvarnoj lokaciji, a karakterišu je kratke i snažne scene, često snimane noću. Efektivna i moćna, ova kriminalistička serija otkriva socijalne, političke i pravne mehanizme, te postavlja etička pitanja kroz glavne protagoniste.

Cijelu prvu sezonu izraelske kriminalističke serije Grad azila gledaj na Pickbox NOW!

Slični članci

Glumac Hugh Jackman možda ima tajnu sreće, vitalnosti i mladolikosti

Ultra magazin

Svjetski super model Gisele Bündchen svakodnevno vježba jogu sa kćerkicom

Ultra magazin

Tedeschi i Stanković u „one on one“ na Weekend Media Festivalu

Ultra magazin