Ultra Popularno

Glumica i muzičarka Selena Gomez ima važnu poruku o mentalnom zdravlju

Tokom ovog izazovnog perioda pandemije korona virusa, muzičarka i glumica Selena Gomez ohrabruje svoje pratioce da se “odmore” i fokusiraju na svoje mentalno zdravlje i brigu o sebi. Ona je nedavno za Instagram razgovarala o vlastitoj rutini brige o sebi i svom zdravlju, sa naglaskom na to kako svakodnevno daje prioritet svom mentalnom zdravlju.
Foto: Rich Fury/Getty Images

Selena Gomez je nevjerovatno otvorena i iskrena u vezi sa vlastitim putovanjem kroz proces rada na sebi i svom mentalnom zdravlju, a nedavno je podijelila sa publikom da ima bipolarni poremećaj. Ona priznaje da ne postoji stvarno jedan način da se sve riješi i prevaziđe, kada je u pitanju mentalno zdravlje, to je proces koji traje. Međutim, smatra da su svakodnevni rituali bihevioralne terapije, koristan način rješavanja mentalnih pitanja.

Osim terapije, Selena Gomez radost pronalazi i u svom kreativnom radu u muzici. Piše pjesme, stvara i snima iz svog improvizovanog studija kod kuće, o čemu svjedoče njeni simpatični selfiji. Selena Gomez takođe uživa da provodi vrijeme sa svojim psom Daisy, odlazeći na večernje šetnje, kako bi se “oslobodili stresnog dana”, ili da se izležavaju i maze. Ona koristi mirisna eterična ulja i svijeće za opuštanje.

Pogledaj video sa njenim inspirativnim porukama za mentalno zdravlje.

 

Izvor: popsugar.com

Slični članci

Glumica Hilary Swank je u odličnoj kondiciji, jer obožava da trenira svaki dan

Ultra magazin

Britney Spears se vratila i obradovala publiku novim singlom “Mood ring”

Ultra magazin

Počela je prodaja promotivnih Early Bird ulaznica za deveto izdanje Fresh Wave festivala!

Ultra magazin