• Home
  • Ultra Popularno
  • Glumica Angelina Jolie priznaje da često plače gledajući patnje u svijetu
Ultra Popularno

Glumica Angelina Jolie priznaje da često plače gledajući patnje u svijetu

Glumica Angelina Jolie priznaje, da je veoma emotivna zbog trenutnog stanja i patnje u svijetu, u vrijeme pandemije korona virusa. U članku za časopis TIME, priznala je da je često i ranije plakala, gledajući patnje u svijetu, a onda je shvatila da tugu mora pretvoriti u akciju i dobra djela, u želji da pomogne ljudima.
Alexi Lubomirski, ELLE

“Bilo je perioda u mom životu, kada sam postala svjesnija, šta se dešava širom svijeta i šta se događa u životima ljudi. Otvorila sam se za ove teme i nadala sam se da bih mogla biti korisna i pomoći svijetu. Osvijestila me jedna posjeta siromašnoj porodici u kojoj baka brine o mnogo djece od preminulih članova porodice, koja mi je tada rekla – Nemoj da plačeš, nego mi pomozi”.

Angelina Jolie, majka šestero djece, rekla je da joj je susret sa tom ženom pomogao da shvati, da osjećanja i emocije tuge, pretvori u akciju i djela da pomogne ljudima. Tako da je danas sretna, što ima priliku da pomogne onima, kojima je pomoć potrebna.

Uz iskrenu ispovijest o onome šta je naučila u prošlosti, govorila je o tome kako danas pogotovo u ova izazovna vremena pandemije, trauma i stres, mogu učiniti posebno djecu podložnijom bolestima i padu imuniteta, te kako je važno održavati vezu i kontakte sa ljudima usred pandemije korona virusa, bez obzira što smo svi u kućnoj izolaciji.

“Mislim da je veoma važno da ljudi čuju, da ste tu za njih, da i dalje komunicirate i brinete jedni o drugima. Javite se bliskim osobama, budite tu za njih, priključite se grupama za mentalnu i emotivnu podršku, budite tu za svoje voljene”.

Slični članci

Fantastična Netflixova serija “Dark” dobila epilog

Ultra magazin

Olivia de Havilland, zvijezda zlatnog doba Hollywooda je proslavila 104 rođendan

Ultra magazin

Muzičarka Dua Lipa iskreno govori o rodnoj neravnopravnosti

Ultra magazin