Ultra Popularno

Glumac Robert Downey Jr. prelazi na veganski način ishrane

Robert Downey Jr. prelazi na veganski način ishrane. To je izjavio u Los Angelesu na premijeri filma “Dolittle”, a producentkinja filma je njegova supruga Susan. 

Foto: Getty Images

Glumac koji je poznat po ulozi u filmovima Iron Man, na Amazonovoj konferenciji “Re: Mars”, izjavio je da osniva fondaciju “The Footprint Coalition” u aprilu 2020. godine.

Organizacija će koristiti napredne tehnologije, kako bi očistila planetu. “Uz pomoć robotike i nanotehnologije mogli bi značajno da očistimo planetu, ako ne čak i u potpunosti za 10 godina”, rekao je glumac. “Imao sam osjećaj krize,” dodao je, rekavši da je svjestan sopstveng doprinosa klimatskoj krizi.

Downey nije sam u svojoj brizi za životnu sredinu ili entuzijazam, prema veganskom načinu ishrane. Ishrana na biljnoj bazi je u posljednje vrijeme veoma popularna u Holivudu, većina ceremonija dodjele nagrada je izbacila meso i namirnice životnjskog porijekla sa menija u nastojanju da pomogu u borbi protiv klimatske krize.

Na  ceremoniji 77. dodjele Zlatnih Globusa služio se kompletan meni na biljnoj bazi, što su gosti odlično prihvatili, uključujući i Bad Pitta koji je bio oduševljen.

Ove godine trendu se pridružio i sindikat glumaca koji je na dodjeli SAG nagrada, koje su održane prošlog vikenda takođe služio meni bez namirnica životinjskog porijekla.

Izvor: livekindly.com

Slični članci

Internet zvijezda otpjevala Shallow u emisiji Ellen

Ultra magazin

Celine Dion – život počinje u pedesetoj!

Ultra magazin

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin