• Home
  • Ultra Popularno
  • Glumac Pierce Brosnan vrlo iskreno govori o životu, ljubavi, roditeljstvu i karijeri
Ultra Popularno

Glumac Pierce Brosnan vrlo iskreno govori o životu, ljubavi, roditeljstvu i karijeri

Glumac Pierce Brosnan je trenutno na pauzi od snimanja svog posljednjeg filma Cinderella, zbog epidemije korona virusa u svijetu, koja je uzrokovala prestanak rada filmske industrije. Napustio je snimanje filma u Londonu i trenutno boravi sa svojom porodicom na Havajima. “Mi smo veoma bliska porodica i ova izazovna vremena uzrokovana globalnom krizom, još više su ojačala naše porodične veze”, poručuje slavni glumac.

Foto: JULIEN DE ROSA/EPA-EFE/Shutterstock

Rođen 1953. godine, Pierce Brosnan je odrastao u Navanu, blizu Dublina. Kao jedinac u porodici, djetinjstvo je bilo veoma usamljeno za njega uz strogi rimokatolički odgoj. Otac ih je napustio, kada je Pierce Brosnan imao samo 4 godine, pa ga je odgajala samohrana majka, što je 50-tih godina bilo veoma teško. Majka je otišla u London, kako bi zaradila novac za neki malo kvalitetniji život. Pierce je ostao sa bakom, tetkom i ujakom u Irskoj.

Foto: James Shaw/Shutterstock

„Veoma sam zahvalan što nisam imao okove roditeljstva, da tako kažem, i zaista sam raščistio svoj sopstveni put u životu. Kada sam kao mladi tinejdžer, rekao svojoj majci da želim biti glumac, bila mi je izuzetna podrška. Svim srcem je rekla: Slijedi svoje snove”.

Brosnan se preselio London, kada mu je bilo 12 godina. U školi su mu dali nadimak Irac. Kasnije je kratko radio kao komercijalni umjetnik, ali odrastajući na „kaubojima i indijancima, oduvijek je sanjao da glumi.

Pierce Brosnan je naišao na pozorište Ovalhouse na jugu Londona i našao se “u društvu pjesnika i muzičara, umjetnika i boema”. Tada je počeo dobijati manje uloge u pozorišnim predstavama. 1977. godine, Brosnanova predstava, dobila je prvu pravu kritiku. Tennessee Williams mu je poslao telegram u kojem je pisalo: “Hvala Bogu za tebe, dragi moj dečko.”

„Bila je to potvrda da sam na pravom putu, da imam talent – sitno zlato u džepu. Jednom kad sam pronašao svijet glume, uhvatio sam se za to svim srcem. Bilo je oslobađajuće”, kaže Pierce Brosnan.

Foto: WireImage

Zatim je dobio ulogu šarmantnog televizijskog detektiva, Remingtona Steelea. U Kaliforniju se preselio sa svojom prvom suprugom, australijskom glumicom Cassandrom Harris i njihovim sinom Seanom i njeno dvoje djece, Charlotte i Christopher, koje je Brosnan kasnije usvojio. 1987. godine njegova supruga Cassandra Harris se razboljela i dijagnostikovan joj je rak jajnika. Umrla je četiri godine kasnije.

Pierce Brosnan je vrlo teško podnio gubitak supruge, jedva je skupio snage i hrabrosti da nastavi da glumi.

Kada je debitovao u filmu o agentu 007 Jamesu Bondu, Goldeneye, 1995. godine, tada je sve krenulo uzlaznom putanjom za slavnog glumca.

Foto: Mark Von Holden/WireImage

„James Bond je dar, koji mi je omogućio prekrasnu karijeru. Jednom kada vas brendiraju kao James Bonda, s vama je zauvijek”, kaže slavni glumac.

“Nemam želju da se povlačim sa filmske scene, još uvijek. Ja sam muškarac star 67 godina i sigurno će biti nekih uloga starijih muškaraca za mene. U ovom trenutku života, ne znam šta bih drugo radio, osim da glumim i slikam”.

Na filmskom platnu Pierce Brosnan je tumačio ulogu najpoznatijeg ženskaroša Jamesa Bonda, kao i zavodljivog ljubavnika u raznim filmovima. Međutim, Brosnanova romansa iz privatnog života je bolja od bilo koje filmske romanse. Glumac i njegova supruga Keely Shaye Smith, su 27 godina zajedno i očigledno je da su još uvijek zaljubljeni jedno u drugo. On je obožava…

Foto: Shutterstock.com

Njih dvoje su se upoznali 1994. godine u San Lucasu, u Kabu. Ona je radila kao novinarka i dopisnica i Brosnana je upoznala na zabavi. Sedam godina kasnije, 2001. godine, par se vjenčao u Irskoj.

Glumac je jednom intervjuu izjavio, da mu je omiljena stvar kod njegove žene njena strast. “Ona ima snagu, bez koje ne bih umio da živim. Kada me Keely pogleda, ja sam slab”. Slavni par ima dva sina, Dylana i Parisa.

Foto: Dan Steinberg/Invision/AP

„Želeo bih da mislim da će uskoro stići vakcina protiv korone. Nadam se da će doći i cjepivo protiv bolesti rasizma i da se zaista možemo okupiti kao globalna zajednica, koja poštuje sve religije i vjerovanja i da ne budemo tako puni predrasuda. Jedino sa promjenom, dolazi do borbe. Ali, ja vjerujem u naše mlade, nadam se da generacija mojih sinova, neće više vidjeti onu groznu, sramotnu sliku svijeta, zanemarivanje, mržnju, rasizam, okrutnost prema prirodi. Imam čvrsto uvjerenje, da će današnja omladina napraviti veliku promjenu, imaće više hrabrosti i glasati za ljudksa prava, a ne za rasizam, neznanje i zloćudni narcizam”, poručuje slavni glumac.

Foto: Rob Latour/Shutterstock

„Moj najstariji sin je rekao: „Tata je samo sanjar“, ali moje sanjarenje me je dovelo tu, gdje sam sad. Tako da ću i dalje sanjati i dalje biti čovjek kakav jesam i činiti najbolje što mogu, sa sitnim zlatnim talentom, koji imam”, navodi Pierce Brosnan.

 

zvor: theguardian.com

Slični članci

Nova serija Away sa Hilary Swank stiže na Netflix

Ultra magazin

10 najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema IMDb-u

Ultra magazin

Dwayne “The Rock” Johnson je najplaćeniji glumac

Ultra magazin