Ultra Popularno

Gledaj TOP 6 odličnih evropskih serija na Pickbox NOW

Nove evropske serije odišu originalnošću i inovativnim rješenjima u svijetu televizije. Francuske, britanske, irske i norveške serije, koje su nastale 2018. i 2019. godine i prikazuju se na Pickbox NOW, zadovoljiće ljude željne kvalitetnih serija. Donosimo ti listu TOP 6 evropskih serija na Pickbox NOW!

1. KRV (BLOOD)

„Krv“ je nova irska kriminalistička serija. Okarakterisana kao psihološki triler i irski noir, bavi se zakopanim porodičnim tajnama, sjećanjima i uticajem prošlosti na sadašnje vrijeme. U glavnoj je ulozi Carolina Main (Unforgotten), koja tumači ulogu Cat. Posljednjih 10 godina Cat živi u Dublinu, ali vraća se u malo irsko mjesto u kojem je odrasla. Adrian Dunbar (Line of Duty) izvrstan je u ulozi Catina oca Jima, za kojeg Cat sumnja, da ima veze s majčinim ubistvom. Dunbar je upravo osvojio titulu najboljeg glumca na TV Choice Awardsu, za seriju Na dužnosti (Line of Duty), koju takođe možeš gledati na Pickbox NOW.

2. CRVENE SJENE (LES OMBRES ROUGES)

Francuska kriminalistička serija „Crvene sjene“, prati priču misterije nestale djevojčice. 1993. godine petogodišnja Clara je oteta, a za njen povratak otmičari su tražili vrlo visoku otkupninu. Tokom primopredaje novca došlo je do krvoprolića, Clarina je majka poginula, a Clara je nestala bez traga. 25 godina poslije, Clarina starija sestra pronalazi tragove, koji dokazuju da je Clara živa.

3. VARALICA (CHEAT)

Uzbudljiva britanska psihološka triler-serija „Varalica“, temelji se na opasnom odnosu između fakultetske profesorke Leje (Katherine Kelly) i njene studentkinje Rose (Molly Windsor). Profesorka optuži svoju studentkinju za varanje, ali ono što je trebao biti čisti slučaj akademske prevare, ubrzo izmiče kontroli. Ovaj triler prava je igra mačke i miša ili, bolje rečeno, mačke i mačke u kojoj ćeš uživati!

4. WISTING

Smještena u divnim krajevima Norveške, norveška kriminalistička serija „Wisting“ temelji se na hitovima The Caveman i The Hunting Dogs, norveškog autora Jørna Liera Horsta. Radnja prati detektiva Williama Wistinga (Sven Nordin), koji se suočava sa najizazovnijim i najšokantnijim slučajem u svojoj karijeri – lovi američkog serijskog ubicu, koji živi u Norveškoj. Wisting sarađuje s bivšom specijalnom agenticom FBI-a Maggie Griffin, koju tumači sjajna Carrie-Anne Moss (The Matrix). Zaogrnuta u ruho norveških krajolika i loveći zlokobnog serijskog ubicu, Wisting je prava kriminalistička poslastica.

5. BAPTIST (BAPTISTE)

Britanska detektivska serija „Baptiste“ je spin-off  britanske dramske serije „The Missing“. Radnja prati jednog od središnjih likova serije „The Missing“, detektiva Juliena Baptistea, kojeg glumi fenomenalni francuski glumac turskog porijekla, Tchéky Karyo. Kad se Julien i njegova žena presele u Amsterdam, šefica policije i Baptisteova bivša cura traži njegovu pomoć u riješavanju zločina. Baptiste ubrzo započinje raditi na slučaju, koji uključuje trgovinu seksom, drogama, pa čak i ljudima.

6. STRANCI (STRANGERS)

Od producenata serije „The Missing“, Harryja i Jacka Williamsa, koji su pisali i scenario, dolazi sjajna britanska kriminalistička serija „Stranci“. Glumac John Simm (Dr. Who, 24 Hour Party People) univerzitetski je profesor Jonah Mulray, čiji se život preokrene kad sazna da je njegova žena Megan poginula u saobraćajnoj nesreći na planinskom putu nadomak Hong Konga. Jonah sjeda u avion za Hong Kong i kreće identifikovati tijelo. Sam u potpuno novoj i nepoznatoj okolini, okružen lokalnim policajcima, koji previše rade za premalo novca, Jonah otkrije da nesreća nije nimalo ono što se čini.

Slični članci

Otkazani EXIT, Beerfest, Nishville i Lovefest?!

Ultra magazin

Fantastična Netflixova serija “Dark” dobila epilog

Ultra magazin

Olivia de Havilland, zvijezda zlatnog doba Hollywooda je proslavila 104 rođendan

Ultra magazin