Ultra Popularno

George RR Martin nagovijestio drugačiji kraj knjiga “Game of Thrones”

George RR Martin nagovijestio je da će njegova serija knjiga A Song of Ice and Fire završiti drugačije od TV serije Game of Thrones. Finale HBO serije je dobilo prilično negativne kritike, a mnogim obožavaocima serije nije se dopao kraj. 
Foto: Getty Images

Televizijska serija je prestigla seriju knjiga koju je adaptirala nekoliko sezona unazad, dok je Martinova zadnja izdata knjiga A Dance with Dragons, objavljena sada već davne 2011. godine.

Piscu još uvijek ostaje da završi zadnje dvije knjige iz serije  The Winds of Winter  A Dream of Spring – iako je nagovijestio da će kraj zadnje knjige biti drugačiji nego kraj televizijske serije.

Foto: Alamy

“Ljudi znaju kraj, ali ne znaju KRAJ,” rekao je Martin u intervjuu za njemački magazin Welt. “Kreatori serije su me prestigli, što zaista nisam očekivao.”

Autor je rekao prošle godine da nije planirao da promijeni kraj knjige zbog negativnih reakcija na osmu sezonu Game of Thrones.

Foto: Alamy

“Postoji izazov da se promijeni – zeznuo sam stvar, moram da smislim nešto drugačije, ali to je pogrešno razmišljanje,” rekao je. Pogrešno je, jer si planirao određen kraj i ako sada iznenada promijeniš smijer samo zato što se nekome ne sviđa, onda poremetiš čitavu strukturu knjige. Ja ne čitam šta se piše na internetu. Želim da napišem knjigu koju sam oduvijek namjeravao da napišem. I kada izađe, publici može da se svidi, ali i ne mora.”

Martin je takođe otkrio u svom intervjuu, da je Game of Thrones originalno trebalo da završi sa tri filma. U međuvremenu, planiran je  prednastavak sa serijom House of the Dragon, za koju je određen preliminarni datum 2022. godine.

 

Izvor: nme.com

Slični članci

Internet zvijezda otpjevala Shallow u emisiji Ellen

Ultra magazin

Celine Dion – život počinje u pedesetoj!

Ultra magazin

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin