Ultra Moderno

Francuskinje kao inspiracija za besprijekorno odjevanje

Ruke gore ko želi da se oblači kao Francuskinje? To su onda svi. Dio njihove urođene moći da uvijek izgledaju nevjerovatno zavisi od predmeta koje nose, ali isto tako zavisi i od toga kako ih nose. Podržavajući osnove decenijama – od bretonske majice i mantila do velikih blejzera – žene u Francuskoj znaju kako spojiti komade. A ovo je način na koji možemo naučiti da kopiramo njihove stilske akreditive.

Postoji određeni način na koji Francuskinje uvijek nose farmerke, a u posljednje vrijeme čini se da je to sa uvijek svestranom košuljom-jaknom (shacket) koja se voli već mnogo sezona. A kada je u pitanju trikotaža, francuske djevojke odlučuju se za kardigane (i pletene prsluke) preko košulja s velikom kragnom. Dokazujući da osnove ne moraju biti dosadne, ovo su tri kombinacije na koje se Francuskinje oslanjaju kako bi izgledale dobro, uz minimalan napor.

Mantil i majica na pruge

Instagram/@SARAFLAAEN

Napomene o stilu: Prilično smo sigurni da većina žena posjeduje neku vrstu bretonske prugaste majice, majice ili džempera. Sara pokazuje kako kada se nosi s klasičnim mantilom, pruge su jedini detalj na koji treba obratiti pažnju.

Instagram/@RUERODIER

Košulja s kragnom i pletenina

Instagram/@ITSMAJMAAHMED

Napomene o stilu: sezonski vrhunac mora biti kombinacija pletenog prsluka i košulje. Sa pariškim i skandijskim osjećajem, to je hibrid na koji se možeš osloniti za jesen/zimu.

Instagram/@ITSMAJMAAHMED

Shacket i jeans

Instagram/@BASICSTOUCH

Napomene o stilu: Koliko je šik ovaj ansambl? Uz uske farmerke, Francuskinje su velike obožavateljice svestrane košulje – jakne.

Instagram

Slični članci

9 pravila za nošenje mini suknje u 2022.

Ultra magazin

Istraživanje pokazalo koliko godišnje gubimo kolagena

Ultra magazin

Zaboravi svoje klasične farmerke. U modi je jeans u boji!

Ultra magazin