Ultra Moderno

Francuski bob je trenutno najtraženija frizura na Google-u

Ima nešto u vezi sa bob frizurom koja jednostavno vrišti šik. Kratka frizura do ramena, postala je popularna prethodnih godina, a mnoge slavne zvijezde su isprobale ovu savršenu frizuru. Ali sada se traži novi oblik bob frizure, pa je to čak postala najtraženija frizura na Google-u. Kucaj: francuski bob.

Instagram/chloehelenmiles

Kraće od prosječnog boba, francuska iteracija je ona za kojom frizeri imaju sve veću potražnju. „Otkad je moj salon ponovo otvoren, već je nekoliko klijenata tražilo francuski bob“, kaže Adam Reed, ambasador u Velikoj Britaniji za L’Oréal Professionnel.

Instagram/yokii.san

Pa otkud potiče ovaj stilski izgled? „Inspiracija za francuski bob dolazi iz doba 20-ih i 30-ih godina“, objašnjava Reed. „Podsjeća me na Louise Brooks – daje osjećaj zanosne jazz pjevačice. To je snažna i elegantna frizura.”

Donaldson Collection for Getty Images

Što se samog oblika tiče, prilično je kraća od dužine do ramena sa kojom se bob obično povezuje. “To je oštar, naglašen bob do brade, a tačka reza trebala bi pogoditi ugao usta”, dodaje Reed. “Šiške bi trebale biti tik iznad obrva – malo kraće od uobičajenih, ali ipak super šik”.

Instagram/erickinvisible

“Ovo je sjajna frizura, jer je to dobar odmak od dječačkog boba koji smo često viđali prošle godine.”

Instagram/cajmel

Ovisno o tipu kose, neke bob frizure mogu biti teške za održavanje, ali sjajna stvar francuskog boba je da se lako može oblikovati.

Instagram/millenagomesa

Međutim, glavna poenta ove frizure jeste da prigrliš svoju prirodnu teksturu i omogućiš joj da slobodno pada, čak i ako je to pomalo razbarušeno. Ovde je važniji stil same frizure.

Instagram/lais_morello

Francuskinje imaju određeni uticaj kada je u pitanju ljepota. Na njih već gledamo kao na uzore za njegu kože, šminku i stilsku inspiraciju, tako da je bilo samo pitanje vremena kada ćemo početi oponašati njihovu frizuru!

Slični članci

Jennifer Lopez ima najpopularniju frizuru ove jeseni

Ultra magazin

Valentinovo proljetno iznenađenje? Saradnja s brendom Levi’s!

Ultra magazin

Saznaj tajnu ljepote za prirodan i ujednačen ten

Ultra magazin