• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Fotografije pokazuju kako izgledaju turističke atrakcije širom svijeta tokom pandemije
Ultra Zanimljivo

Fotografije pokazuju kako izgledaju turističke atrakcije širom svijeta tokom pandemije

Zemlje i turističke atrakcije širom svijeta ponovo se otvaraju nakon višemjesečnog zatvaranja zahvaljujući korona virusu, a turizam se polako oporavlja, prenosi Insider. Pa ipak, sa socijalnim distanciranjem i zahtjevima za nošenjem maski u mnogim dijelovima svijeta, kao i zabranama putovanja i upozorenjima  – kao što je to slučaj u SAD-u – nekad prepune atrakcije ovih dana izgledaju malo drugačije.

Burbank/Orlando Sentinel/Tribune News Service via Getty Images

Nakon četiri mjeseca zatvorenih vrata, Walt Disney World na Floridi ponovno je otvoren 11. jula. Posjetioci i radnici moraju nositi maske.

Reuters

Kockarnice u Las Vegasu ponovo su otvorene 04. juna, a mjere bezbjednosti, poput štita od pleksiglasa, stanica za pranje ruku i nošenje maske, su obavezne.

Charles Platiau/Reuters

Muzej Louvre u Parizu, Francuska, ponovo je otvoren 06. jula. Maske su potrebne, postoji internetski sistem rezervacija, oznake udaljenosti na podu i jednosmjerni put koji posjetioci moraju slijediti kroz muzej.

Charles Platiau/Reuters

Eiffelov toranj u Parizu, Francuska, ponovo je otvoren 25. juna, nakon tri mjeseca – što je najduže zatvaranje od Drugog svjetskog rata.

Carlos Osorio/Reuters

Ova fotografija kanadskog i američkog turističkog broda kod Niagarinih vodopada postala je viralna atrakcija koja prikazuje kako zemlje različito reagiraju na pandemiju. Američki brod je prepun, dok na kanadskom jedva ima gostiju.

Manuel Silvestri/Reuters

Veći dio EU se i dalje bori sa turizmom, jer je američkim državljanima još uvijek zabranjeno putovanje. Prošle godine Italiju je posjetilo skoro 6 miliona američkih putnika.

Nacho Doce/Reuters

Iako je imala jednu od najviših stopa smrtnosti od korona virusa u Evropi, Španija je ponovo otvorila vrata turistima krajem juna.

Thomas Suen/Reuters

U Kini turisti mogu ploviti na sigurno udaljenim splavovima duž rijeke Yulong, u gradu Yangshuo.

Mohamed Abd El Ghany./Reuters

Međunarodni vazdušni promet prema Egiptu nastavljen je 01. jula, a glavne atrakcije poput Velike piramide u Gizi i Egipatskog muzeja ponovo su otvorene.

Slični članci

“Pakao” na zemlji – najtoplija mjesta na svijetu

Ultra magazin

Odmaralište na Maldivima traži ‘bosonogog prodavača knjiga’ na šest mjeseci

Ultra magazin

7 savjeta za zdravlje i vitalnost tvog psa

Ultra magazin