Ultra Popularno

Film Malcolm & Marie prodat Netflixu za 30 miliona dolara

Film u kojem glume Zendaya i John David Washington, Malcolm & Marie, prodat je Netflixu.  Variety je izvijestio da je streaming gigant osigurao svjetska prava na film u ugovoru od 30 miliona dolara. U filmu, koji je snimljen tokom izolacije zbog pandemije COVID-19 ovog ljeta, Washington glumi režisera, a Zendaya njegovu djevojku, detaljno opisujući događaje koji se odvijaju nakon povratka kući s premijere filma.

Getty / Brendon Thorne and Getty / Emma McIntyre

U septembarskom izdanju časopisa InStyle, Zendaya je govorila o radu na projektu usred pandemije. “Naša ekipa bila je vrlo mala grupa ljudi koji su takođe iz serije Euphoria”, rekla je 24-godišnja glumica. “A stvar br. 1 bila je sigurnost. Svako je morao u karantin i na testiranje prije snimanja. Stvorili smo svoj vlastiti mali balon i uvjerili se da jednom kad uđemo ne možemo otići. Uspjeli smo raditi i vježbati zajedno – bilo je vrlo slično predstavi. Sama sam se šminkala i oblačila svoju odjeću.”

Deadline je prvi put objavio vijest o filmu 08. jula, izvjestivši da je Zendaya kontaktirala tvorca serije Euphoria, Sama Levinsona da napiše projekat, nakon što je produkcija njihove HBO serije u martu ugašena zbog pandemije. Pitala je hoće li režiser moći napisati i režirati film tokom karantina, a Levinson je pripremio nacrt šest dana kasnije.

Twitter/Zendaya

Nakon što je Levinson osigurao zvijezdu filma Tenet, Johna Davida Washingtona za ulogu Malcolma, snimanje se odvijalo između 17. juna i 02. jula u Caterpillar kući, opisanoj kao “ekološki osviješteno stakleno arhitektonsko čudo”. Producenti filma, među kojima su bili i Levinsonov produkcijski partner i supruga Ashley Levinson i Kevin Turin, blisko su sarađivali s doktorima i pravnicima, kako bi ispunili sve zahtjeve potrebne da bi film legalno krenuo u proizvodnju. Preduzete mjere predostrožnosti uključuju dvosedmičnu izolaciju prije početka snimanja, glumački sastav i ekipa imali su vlastite odvojene stanove s pojedinačnim klima uređajima, probe na parkingu i provjere temperature na početku i na kraju svakog dana.

Sadržaj filma je oskudan, ali Deadline je film opisao kao “neke odjeke” filma Marriage Story, dok uključuje socijalne teme povezane sa onim što svijet trenutno doživljava. Film djeluje romantično, ali ako se prisjetimo, Marriage Story nije baš bila sretna ljubavna priča.

Slični članci

Taylor Swift izvela uživo pjesmu Betty na dodjeli nagrada ACM 2020

Ultra magazin

Bez kojih pet stvari Senidah ne može da zamisli dan?

Ultra magazin

Brankica Janković ekskluzivno za Ultru: “Potpisali smo ugovor za humorističku seriju Advokado”

Ultra magazin