• Home
  • Ultra Popularno
  • Film koji je upravo osvojio Zlatni globus u četvrtak stiže i u naša kina!
Ultra Popularno

Film koji je upravo osvojio Zlatni globus u četvrtak stiže i u naša kina!

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

Film Oscarom nagrađenog reditelja Kevina Macdonalda “Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama” je u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi osvojio Zlatni globus, koji je otišao u ruke fenomenalnoj Jodie Foster. Dvostruka oskarovka trijumforala je na dodjeli Zlatnih globusa i osvojila svoj treći u karijeri i to za ulogu Nancy Hollander, advokaticu koja preuzima slučaj Mohamedoua Oulda Slahija, Mauritanca koji je optužen da je angažovao teroriste koji su zabili avione u tornjeve World Trade Centra 11. septembra.

Foto Blitz

Film je zasnovan na istinitoj priči i memoarima Guantanamo Diary, a uz Foster u filmu glume i Tahar Rahim u ulozi  Mohamedoua Oulda Slahija, koji je upravo za ovu ulogu bio u konkurenciji za nagradu Zlatni globus, te za Oscara nominovani Benedict Cumberbatch, koji u filmu glumi vojnog tužioca, pukovnika Stuarta Coucha, koji za Salahija traži smrtnu kaznu.

Foto People

Priča prati Slahija koji je uhapšen i zatvoren u Guantanamu zbog sumnje da je angažovao teroriste, koji su izvršili napad na WTC. Nakon godina zatvoreničkog života, bez sudskog epiloga njegov slučaj preuzima advokatica Nancy Hollander i njena saradnica Teri Duncan, koju tumači Shailene Woodley. Počinje potraga za istinom koja će donijeti iznenađujuća i šokantna otkrića.

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

Film Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama, u distribuciji Blitz filma pogledaj od 4. marta u CineStaru i ostalim kinima, a ulaznice kupi online ili na blagajnama kina.

Izvor: PR Blitz

Slični članci

Kultna nordijska kriminalistička serija „The Killing“ stiže na Pickbox NOW

Ultra magazin

Koga pratiti na Instagramu i zašto?

Ultra magazin

Kako je “Another Round” postao “feel good” film godine?

Ultra magazin