Ultra Popularno

Fantastična Netflixova serija “Dark” dobila epilog

IuteCredit
IuteCredit

„Dark“ je serija koja će ti zaokupiti misli, u kojoj je vješto isprepletena unutrašnja porodična drama sa putovanjem kroz vrijeme. Treća, i posljednja sezona, fantastične serije je prije nekoliko dana objavljena na Netflixu, i baš kao i prethodne dvije sezone, dominira na svim mogućim nivoima, koji se mogu zamisliti.

Foto: IMDb

Posljednjih godina isplivao je ogroman broj kvalitetnih serija, koji se produkcijom izjednačavaju sa najuspješnijim filmskim ostvarenjima, a ova serija je zasigurno jedna od tih. Pored toga, dokaz je da evropska produkcija, napokon počinje ozbiljno parirati holivudskoj.

Ukoliko se na tvojoj listi serija za pogledati, ne nalazi ova odlična njemačka priča, sada je pravo vrijeme da je uvrstiš. Serija „Dark“ je, u svojoj osnovi, misterija.  Najčešće je upoređivana sa drugom Netflixovom uspješnicom, serijom „Stranger Things“. Sa složenim, isprepletenim zapletima, dok se radnja provlači kroz više različitih vremenskih zona i dimenzija, „Dark“ je s razlogom proglašena jednom od najboljih serija.

IuteCredit
IuteCredit

SF triler serija je ujedno i prva Netflixova serija, originalne njemačke produkcije i na njemačkom jeziku. Misteriozna radnja se dešava u malenom gradu Windenu u kojem su stanovnici navikli na svakodnevnu maglu i kišu. Mještani i njihove mračne tajne, su u fokusu serije. Nakon što djeca počnu misteriozno nestajati, polako se počinje rasplitati klupko i mnoge tajne, počinju izlaziti na površinu.

Pored radnje koja oduševljava, ne smijemo zaboraviti spomenuti muziku koja se provlači kroz seriju, a koja mnogo utiče na konačan dojam gledaoca. Isto tako, mnogobrojne scene šume pored Berlina, daju poseban misteriozan i mračan ton seriji, zbog kojih čitava radnja postaje još zanimljivija.

Sada kada su sve sezone dostupne odjednom, rezerviši dio jula za uživanje u prezanimljivoj seriji, koju nećeš moći prestati gledati. Učini si uslugu i pogledaj fantastičnu seriju!

Slični članci

Meryl Streep je bila ‘toliko depresivna’ snimajući film ‘Đavo nosi Pradu’

Ultra magazin

Zašto svi vole seriju “Mare of Easttown”?

Ultra magazin

Lorde se vraća novim singlom “Solar Power”

Ultra magazin