• Home
  • Ultra Moderno
  • Evo šta spakovati za skijanje ako želiš izgledati kao snježna kraljica
Ultra Moderno

Evo šta spakovati za skijanje ako želiš izgledati kao snježna kraljica

Za odlazak na planinu moraš spakovati, a često i kupiti, mnogo opreme, bez obzira da li ideš na odmor samo preko vikenda ili na cijelu sedmicu i duže. Od glomaznih skijaških pancerica, debljih toplih komada odjeće, teških kaciga i nezaobilazne opreme – skija, štapova ili snowboard-a, na popisu je previše stvari koje moraš ponijeti sa sobom.

Čak i ako si ekspert u pakovanju stvari, zna se desiti da jednostavno nema mjesta za sve što planiraš ponijeti na dugoočekivani odmor. Pomoću ova 3 koraka, mnogo ćeš lakše sljedeći put sortirati neophodnu opremu, a istovremeno izgledati atraktivno poput snježne kraljice na skijaškim stazama.

Foto: Getty Images

Za početak, moderan skijaški džemper je odličan trik i kada je u pitanju jutarnji spust za razbuđivanje, ali i popodnevni predah uz čašu vina u kafiću. Uštedi prostor u koferu pakovanjem multifunkcionalnih odjevnih komada poput džempera, koji smo spomenuli. Ponesi stvari koje možeš nositi i na skijaškim stazama ispod skijaškog odijela, ali i u večernjim satima koji su rezervisani za odmor u prijatnim ugostiteljskim objektima.

Foto: unsplash

Druga bitna stvar je izbor odgovarajućih skijaških hlača. Zaboravi na vrećaste, široke hlače, a odluči se za one koje će izgledati pristojno i u noćnoj varijanti. Kvalitetne skijaške hlače će ti ugrijati noge i tijelo za bilo koje zimske aktivnosti, od skijanja, sankanja, preko višečasovnih šetnji na svježem planinskom vazduhu.

Foto: unsplash

Uz to, izgledaće ultra šik uz jedan od modernih džempera koji smo ti spominjali na početku teksta. Preporuka je da, pri kupovini hlača, izdvojiš i malo više novca, ali uzmeš jedne koje će ti odlično služiti, umjesto nekoliko nekvalitetnih i zastarjelih modela.

Foto: unsplash

Posljednje, ali jednako bitno, jeste izbor sunčanih naočala. Dodatak koji zauzima malo mjesta u koferu ili torbi, ali može podići svaku kombinaciju i učiniti da izgledaš veoma moderno. Umjesto da sa sobom vučeš  kutije sa nakitom koje zauzmu puno mjesta, za zimski odmor se odluči ponijeti samo nekoliko modela naočala i vjeruj da ćeš svima zapasti za oko.

Ne zaboravi spakovati i neki zanimljiv šal ili kapu.

Uživaj!

 

Izvor: vogue.com

Slični članci

Feminizam u centru pažnje na Dior reviji u Parizu

Ultra magazin

5 koraka za savršen visoki rep

Ultra magazin

Hit modeli obuće: Evo šta su trendovi za ovu godinu

Ultra magazin