Ultra Inspirativno

Evo šta nam poručuju poznate i nezavisne žene o ženskoj moći i samostalnosti…

Uprkos činjenici da smo u 21. vijeku, zastarjele ideje o tome šta bi žene trebalo da rade, kada, kako, i dalje se često mogu čuti u narodu. Uspješne i ostvarene žene se i dalje svakodnevno susreću sa pitanjima, kada će dobiti djecu, ako još nisu postale majke, ili kada će se vjenčati, ako žive sa svojim partnerom. Istina je da biti “single” ima mnogo više prednosti, nego što nas društvo uči da vjerujemo, a ovoga postajemo svjesni od trenutka kada počnemo da uživamo u svojoj samostalnosti i nezavisnosti, i kada odbacimo sve strahove. U nastavku pročitaj, šta ti poručuju nevjerovano snažne i uspješne žene…

Lady Gaga

Lady Gaga
Foto: Getty Images

Lady Gaga je jednom podijelila upečatljiv savjet o ljubavi i karijeri: „Neke žene odluče slijediti muškarce, a neke odluče slijediti svoje snove. Ako se pitate kojim putem krenuti, sjetite se da vas vaša karijera nikada neće probuditi i reći da vas više ne voli.“

Rihanna

Rihanna
Foto: Getty Images

Rihana je svojevremeno za New York Magazine izjavila, da muškarci traže pažnju, ali da ona svoje vrijeme i pažnju troši jedino na porodicu i posao. Kada su je upitali kakvog partnera traži, odgovorila je u svom stilu – „Ne tražim ga uopšte“.

Emilia Clarke

Emilia Clarke
Foto: Getty Images

Zvijezda serije “Game of Thrones” uživa u velikoj slavi zahvaljujući svom poslu, a još 2014. godine, kada su je pitali sa kim se trenutno viđa, ponosno je rekla da nema emotivnog partnera i da je to za nju, sasvim ok. Glumica ističe kako žene prirodno osjećaju potrebu da brinu o nekom drugom, ali da se to nekad može dogoditi na štetu njih samih.

Jennifer Aniston

Emilia Clarke
Foto: Getty Images

Za razliku od Rachel iz serije „Prijatelji“, Aniston nikad nije razumjela zašto su žene toliko lude za muškarcima. „Žene napokon počinju shvatati da ne moraju naći muškarca svojih snova, kako bi se ostvarile kao majke. Vremena su se promijenila, a zadivljujuće je što danas imamo toliko dostupnih opcija“, izjavila je  glumica.

Salma Hayek

Salma Hayek
Foto: Getty Images

Salma Hayek tvrdi da su žene postale ovisne o svim vrstama odnosa, ali njen savjet za odnose s muškarcima je: “Ako će to biti loša veza, bolje je vezu imati sa svojim cvijećem”. Udata glumica insistira na tome da je mnogo važnije znati svoju vrijednost, bez obzira na ljubavni, ali i poslovni status.

Diane Keaton

Diane Keaton
Foto: Getty Images

Glumica, fotografkinja, pjesnikinja i dobitnica Oscara, Diane Keaton, majka je dvoje usvojene djece. Priznala je, da je nekada davno u mladosti, vjerovala da će naći muškarca sa kojim će biti do kraja života. Iako je imala brojne veze, uvijek ističe da to što se nije udala, nije nimalo umanjilo kvalitet njenog života.

Coco Chanel

Coco Chanel
Foto: Getty Images

Legendarna modna dizajnerka, bila je daleko ispred svog vremena, u svakom pogledu. Ponosno je ostala neudata do kraja života. „Vjerovatno nije slučajno što sam sama. Muškarcu bi bilo veoma teško da živi sa mnom, osim ako nije nevjerovatno snažna ličnost, ali tada je ne bih mogla živjeti sa njim“, rekla je jednom prilikom. Zauvijek će ostati upamćena i njena izjava: „Šampanjac pijem samo u dvije prilike – kada jesam i kada nisam zaljubljena“.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey
Foto: Getty Images

Kao slavna neudata žena, koja više od tri decenije uživa u partnerstvu sa Stedmanom Grahamom, Winfrey je gotovo svakodnevno dobijala pitanja o tome hoće li se i kada će se vjenčati, ali nikad nije popustila pod pritiscima. Čak je rekla Larryju Kingu da na Grahama gleda kao na nekoga, ko je u njenom životu, slično svojoj najboljoj prijateljici ili svojim psima – ali na zdrav način.

Kim Catrall

Kim Catrall
Foto: Getty Images

Glumica je shvatila koliko je nevjerovatno dobro biti “single”, kada je mogla zauzeti čitav krevet za sebe. „Mogu hrkati, ispustiti gas, mogu raditi sve ove stvari bez razmišljanja“, objašnjava duhovita zvijezda serije „Seks i grad“.  Govorila je i o tome, kako se žene mogu osjećati usamljeno dok su u vezi, više nego dok su bez partnera, sve je stvar stava i pozitivnih misli.

Jennifer Lawrence

Foto: Evan Agostini/2017 Invision

Mlada i samouvjerena glumica, kaže da se nikada ne osjeća usamljeno, niti smatra da je tužno biti “single”. „Ne osjećam nikakav nedostatak, zbog toga što nisam u vezi. Niti da imam emotivnu prazninu koja bi se trebala popuniti. Imam svog tatu“, izjavila je svojevremeno glumica.

Emma Watson

Emma Watson
Foto: Getty Images

Emma Watson bila je jedna od posljednjih poznatih zvijezda, koje su progovorile o ovoj temi. U intervjuu za britanski Vogue, ona je izjavila da joj je trebalo mnogo vremena, ali da je sada napokon srećna i ispunjena, iako je “single”. „Ja to nazivam samostalnim partnerstvom“, izjavila je glumica.

 

Foto: starsinsider.com

Slični članci

Kako se nositi sa teškim situacijama i osjećanjima prouzrokovanim pandemijom korona virusa

Ultra magazin

Dnevna doza relaksacije uz Ultra audio priče

Ultra magazin

Stručni savjeti za što produktivniji i efikasniji rad od kuće

Ultra magazin