Ultra horoskop

Evo šta nam poručuje mladi mjesec u Vagi…

IuteCredit
IuteCredit

Trenutno je retrogradno 6 planeta na nebu, Merkur, Neptun, Uran, Saturn, Jupiter i Pluton, tako da nam kosmos poručuje, da je ovo pravo vrijeme za usporavanje, razmišljanje, preispitivanje, retrospektivu, jesenje resetovanje, analizu, promjenu i rad na sebi. Stigao nam je i mladi mjesec u Vagi, koji je na nebu 06. oktobra, ali se njegov uticaj uvijek osjeti nekoliko dana prije i nekoliko dana poslije.

Foto: instagram/@claramottini

Mlad mjesec je u simbolici Vage, koja ima zodijačku energiju koja cijeni pravdu, balans, odnose svih vrsta. Na našu sreću, ovaj mladi mjesec je savršeno vrijeme za zdrave i skladne veze. Ali ključ za maksimalno iskorištavanje ovog mjesečevog tranzita je da sjednete, razgovarate otvoreno i jasno razjasnite šta želite, bilo da se radi o partneru, prijatelju, članu porodice, kolegi s posla ili klijentu.

S Merkurom – planetom komunikacije, koja je retogradna i sa mladim mjesecom u Vagi, morate biti oprezni u iskazivanju svojih osjećaja. Energija Vage znači da volimo misliti kako smo u pravu, ali ne pokazujemo bol i osjećanja. Ako obradite i ispoljite na pravi način svoja osjećanja, ovaj mladi mjesec može stvoriti partnerstva, koja premašuju vaša očekivanja. Mladi mjesec u Vagi, znači velike stvari za vašu vezu.

Foto: instagram/@midnightmoonvisuals

Svaki mladi mjesec ima temu, na koju se fokusira na područje života, na koje bismo se trebali fokusirati, a ovo se svjetlo posebno odnosi na odnose. Budući da je planeta vladar Vage Venera, vrijeme je da aktivirate ljubav sljedećeg nivoa i duboka partnerstva sa dubljim namjerama.

IuteCredit
IuteCredit

Budući da se ovaj mladi mjesec fokusira na pronalaženje nove pravičnosti i ravnoteže u našim odnosima, dopustite sebi da budete potpuno otvoreni o svojim željama i potrebama – ne samo u vašim romantičnim odnosima, već i u onoj vezi, koju imate sa samim sobom. Direktna komunikacija je ključ za držanje svake veze srećnom, pa iskoristite ovu sedmicu da to bude vaš prioritet.

Mladi mjesec nas poziva da sjednemo, stavimo olovku na papir i postanemo iskreni prema sebi, ovo je velika prilika da zaista usporimo i razmislimo, jer je ovo naš posljednji mladi mjesec na kojem ćemo imati šest planeta retrogradno. Dok su Pluton, Neptun, Uran, Saturn, Jupiter i Merkur retrogradni, mi imamo priliku postaviti neke zaista velike namjere i biti hrabri u svojim ciljevima i vizijama.

Foto: Instagram/dreamingincollages

Međutim zbog odnosa mladog mjeseca i retrogradnog Merkura, biće mnogo odbijanja od ljudi koji se osjećaju zanemarenima i kojima se u odnosima ne pridaje dovoljno pažnje. Možemo očekivati ​​da će se mnogo drame razviti u partnerskim odnosima. Odnosi su dvosmjerna ulica, pa ako vaš partner, prijatelj ili član porodice počne postajati pomalo dramatičan, nemojte ih odbaciti. Iskoristite energiju mladog mjeseca da težite harmoniji i poslušajte šta imaju za reći. Možda samo naučite vrijednu lekciju.

Učešće Marsa ovdje je takođe prilično važno, ako smo izbjegavali sukobe u svojim odnosima, Mars nam može dati podsticaj, kako bi se mogle izraziti naše najdublje potrebe. Ali ako smo bili previše intenzivni u raspravama, možemo se poslužiti i diplomatijom, koju nam može donijeti samo Mars u Vagi. Ovo se može koristiti u vašu korist – zapitajte se, kako ste komunicirali u posljednje vrijeme? Je li uravnoteženo i pošteno, ili ste svoje frustracije iznijeli na one, koji su vam važni? Prepoznajte područja na kojima trebate raditi i iskoristite ovo vrijeme (i moć Marsa) za promjenu.

Dan nakon mladog mjeseca, Pluton će biti u kvaratu, donoseći sukobe, borbe za moć i argumente. Iako pomalo grubo, još uvijek postoji nešto što možemo izvući iz ove energije. Kosmička lekcija ovog mladog mjeseca je biti fleksibilniji i htjeti popraviti probleme kada se pojave”. Opet, to je moć Vage ovjde – poštenje i diplomatija su ključne teme, a mi ćemo biti privučeni da stvari održimo skladnim. Usmjerite svoju energiju u nešto konstruktivno. Ako ne usmjerite svoju energiju na produktivne aktivnosti, može se očitovati negativniji opis ovog mjeseca. Ako pametno koristimo ovu energiju, to može dovesti do mnogo solidnih, vrijednih postignuća.

Foto: instagram/dreamingincollages

Mladi mjesec u Vagi, govori o postizanju dobre ravnoteže između druženja i vremena za samoću. Između posla i života generalno, imate puno toga što se dešava. Iako uspijevate žonglirati da sve te odgovornosti i obaveze izgledaju bez napora, ponekad se to može učiniti ipak previše. Prije nego što dođete u iskušenje da odustanete od zadivljujućeg društvenog života, uspješne veze i fantastične karijere, znajte ovo: Univerzum šalje pomoć. Sve je to u obliku mladog mjeseca u Vagi, koji na nas djeluje nekoliko dana prije i nekoliko dana poslije 06. oktobra. Ovaj mjesečev događaj, potaknuće vas u narednim danima da pronađete još veću ravnotežu u svom životu. Očekujte da ćete smisliti način da se što više družite, budete produktivniji na poslu, pa čak i nađete malo više vremena za svog partnera.

Mladi mjesec će uticati na sve horoskopske znakove, ali Vaga i Ovan će to najviše osjetiti. Mladi mjesec će vas tjerati da se družite i budete malo više društveni nego inače. To takođe može izazvati malo iskrenog razgovora sa voljenom osobom o tome, kako vas dvoje provodite slobodno vrijeme zajedno. Možda oni ne shvataju koliko volite biti vani, ili možda misle da biste svi imali koristi od boljeg balansa između Netflix serija i filmova i hladnih večeri i noćnih izlazaka. U svakom slučaju, ako pričate o tome, sada ćete oboje biti na istoj stranici i vaš odnos će učiniti ugodnijim. Što se tiče posla, mlad mjesec u Vagi, pomoći će vam da ubuduće postavite sebi manje stresno vrijeme na poslu.

Foto: instagram/dreamingincollages

Ove nebeske energije pozivaju nas da preispitamo, dotjeramo ili promijenimo, ono što više ne funkcioniše u našim životima – uz posebno poštovanje naših odnosa. Sezona Vaga, koja se proteže od 22. septembra do 23. oktobra, ohrabruje nas da ispitamo dinamiku odnosa u našem ljubavnom, poslovnom ili privatnom životu. Generalno, energija Vaga nas uči da je za doživljaj slatkoće u životu važno razumjeti energiju balansa i samopouzdanja, te su teme vidljive s mladim mjesecom.

Još jedan važan aspekt ovog mladog mjeseca je njegovo suprotstavljanje ranjenom iscjelitelju, Kironu u Ovnu, koji je asteroid koji je retrogradan i pokreće energiju samoizlječenja od 15. jula. Tranzitni Hiron ukazuje na to, gdje postoje mogućnosti za kolektiv, da energetski popravi i prevaziđe zastoje. Ovan je suprotni znak Vage orijentisane na odnose i predstavlja pojedinca i sebstvo. Ova energija, dakle, može stvoriti prostor za ozdravljenje, tamo gdje smo zanemarili vlastite potrebe zbog drugih.

Možemo očekivati ​​da će revizije, koje napravimo u našim odnosima tokom mladog mjeseca u Vagi, na kraju potaknuti dugoročni rast. Nadalje, zahvaljujući pozitivnom uticaju ekspanzivnog Jupitera i strukturiranog Saturna u Vodoliji retrogradno, možemo očekivati ​​da će revizije, koje napravimo u našim odnosima tokom mladog mjeseca u Vagi 2021. na kraju potaknuti dugoročni rast. Zato posmatrajte kako se osjećate u svojim odnosima, zabilježite šta vam odgovara i razvijte plan za oslobađanje onoga što nije.

Slični članci

Šta nam donosi sezona Škorpije?

Ultra magazin

Pun mjesec u Ovnu ima snažnu poruku za sve nas!

Ultra magazin

Saturn je nakon 5 mjeseci retrogradnog položaja, krenuo direktno, evo šta to znači za nas!

Ultra magazin