Ultra horoskop

Evo šta nam donosi pomračenje sunca i mlad mjesec u Strijelcu

Posljednje pomračenje sunca u 2021. godini, dogodiće se 04. decembra 2021 na mlad mjesec u Strijelcu. Inače, efekat ovog pomračenja sunca osjetiće svih 12 znakova zodijaka. Pomračenja uzdrmaju status quo i tjeraju nas da ispitamo svaku pretpostavku, namjeru ili zamisao. Dok mjesec blokira sunčevu svjetlost, tama pomračenja sunca traži od nas da razmislimo o tome, koje smo situacije trebali bolje istražiti i ispitati. Gdje smo bili u poricanju ili izbjegavanju? Hoće li mlad mjesec i pomračenje, donijeti neku nepristrasnu jasnoću? Vjerovatno, da.

Foto: instagram.com/eve_collage

Što se tiče lične strane stvari, potrudite se da dođete preko “granica” i izađete iz zone komfora, gdje god da se nalazite, privucite nove ljude i nove situacije. Ovo dešavanje solarne eklipse, moglo bi pokrenuti planove putovanja. Rezervišite karte za novo putovanje. Ne morate odmah uskočiti u avion, automobil ili autobus; samo počnite polako istraživati. Posljednji mjesec u godini će biti najintenzivniji do sada. Gotovo odmah ćete osjetiti vjetrove promjena, kada vas 4. decembra pomračenje Sunca u Strijelcu uputi u novom smjeru. Strijelac je znak slobode, mudrosti i spontanosti, pa gledajte kako vas ovo pomračenje sunca, vodi u avanturu punu promjena i preokreta. Ko zna? Može čak i pokrenuti novo poglavlje vašeg života.

Vidimo stvari, koje inače ne vidimo tokom pomračenja. Pomračenja su simbol da vidite nešto novo, ili pustite da nešto iz mraka izađe na svjetlo. Teme solarnog pomračenja 04. decembra su: aktiviranje emocionalne inteligencije, inkluzija i raznolikost, saosećajna komunikaciju, fokusiranje pažnje na ono što je najvažnije.

Foto: instagram.com/eve_collage

Kada se Sunce i Mjesec sretnu u znaku Strijelca, postoji fokus na budućnost. Budući da se Sunce i Mjesec susreću u blizini planete Merkur, postoji dodatni naglasak na komunikaciji. Vaše riječi stvaraju nove svjetove! Vodite računa o svojim namjerama. Misli stvaraju energiju. Horoskopski znak Strijelca je topao, lagan i veseo. Glavna tema za Strijelca je ekspanzija i optimizam. Ponekad se tokom pomračenja dešava suprotno. Razmotrite ove mogućnosti i postavite sebi pitanja: U šta ja verujem, šta je moj fokus za budućnost? Strijelac takođe ima temu potrage za avanturom i istinom. Na šta se mogu osloniti? To bi moglo sada biti veliko pitanje! Ovo pomračenje služi kao katalizator za preispitivanje vašeg ličnog pogleda na svijet.

Ovo pomračenje kod hrabrog Strijelca, sugeriše da je važno znati kada govoriti, a kada šutjeti. Potpuna pomračenje Sunca u Strijelcu je podsjetnik, da budete obasjani iznutra. Dovedite svjesnost i pažnju duboko u um, zatim i srce. Konačno, spustite se u središte svog stomaka i vjerujte svom instinktu. Susret Mjeseca i Sunca za ovo pomračenje u Strijelcu je vrijeme da se ponovo osvrnemo na sisteme vjerovanja i budemo otvoreni za nove načine saznanja. Strijelac je horoskopski znak optimizma, pretjeranosti i uvjerenja. Naučite nešto novo i budite otvoreni za nove avanture.

Foto: instagram.com/eve_collage

Vladajuća planeta Strelca je Jupiter. Budući da je Jupiter najveća planeta u Sunčevom sistemu, postoji tendencija prekomjerne akcije i aktivnosti. Vodite računa o tome, kako ćete fokusirati svoje vrijeme ovog mjeseca. Potrebna je stabilnost i fleksibilnost. Ono gdje svoju energiju usmjeravate na ljude, projekte i planove čini svu razliku.

Strijelac, poput Ovana i Lava, jedan je od vatrenih znakova. Da li se osjećate uzbuđeno? Možda ćete ovog mjeseca primiti malo više vrućine i uzbuđenja u blizini mladog mjeseca. Ostanite smireni! Strijelac je drzak, jer ustaje i govori.

Poruka ovog mladog mjeseca u Strijelcu i pomračenja sunca 04. decembra:  Budite pažljivi i poštujte ljude oko sebe, govorite sa integritetom, recite šta mislite, mislite ono što kažete, preduzmite akciju s mudrošću, uskladite misli, riječi i djela. Budite otvoreni za nove uvide. Ovo je dobar trenutak da otvorite svoj um i optimistično razmišljate. Loše je vrijeme da budete škrti, zatvoreni u komunikaciji s ljudima ili zatvorenog uma. Postavljamo namjere i želje pod novim mjesecom / pomračenjem Sunca.

Foto: instagram.com/eve_collage

Osjetićete kako plamen sezone Strijelca, nastavlja da pali vaše srce od 13. decembra. Tada će Mars ući u Strijelca, dajući vam duboku i iskonsku potrebu za novim iskustvima, koja otvaraju vaš um i pomažu vam da rastete. Toliko toga tek treba da naučite o ovom ogromnom, neistraženom svijetu, pa neka vam ovaj tranzit pokaže ono što još uvijek ne znate!

Možda ćete dobiti neke fascinantne vijesti do 18. decembra, kada pun mjesec u Blizancima koristi moć vašeg glasa. Blizanci su brbljivi, radoznali i intelektualni horoskopski znak, koji uvijek traga za čvrstim činjenicama. Ovaj pun mjesec 18. decembra, može vam donijeti informaciju, koja će konačno odgovoriti na vaša pitanja. Možda će vam čak pomoći da skinete neki teret sa ramena i kažete svoju istinu!

Vjerovatno ćete osjetiti intenzivan pomak do 18. decembra. Tada će početi retrogradna Venera, otkrivajući slabe tačke u vašim vezama i vašim finansijskim navikama. Venera je planeta ljubavi, novca i luksuza, pa ova retrogradnost može poremetiti sve romantične planove. Budući da će Venera biti u Jarcu dok je retrogradna, osjećaćete mnogo manje razumijevanja prema tuđim lažima. Iako bi ova retrogradnost mogla da optereti vaš ljubavni život, takođe će otkriti da li dobijate ono što vam je potrebno (i što zaslužujete!) iz vaše veze.

Foto: instagram.com/eve_collage

Sunce će ući 21. decembra u ambicioznog, vrijednog i zaštitničkog Jarca, koji će vam pomoći da se uozbiljite i izgradite nešto dugotrajno. Sezona Jarca može izgledati kao vrijeme otriježnjenja, jer vas ohrabruje da napustite nezdrave navike i završite stvari koje vam dugo vise.

Ali prvo, morate proći kroz praznike u jednom komadu! 24. decembra, Saturn će se ponovo poravnati sa Uranom, vršeći pritisak na vas da se ili posvetite ili se oslobodite. Nemojte se iznenaditi ako se zasitite nečega što vas sputava! Možda ćete se osjećati kao da drama u vašem ljubavnom životu, uzima ozbiljan zamah do 25. decembra, kada će retrogradna Venera udružiti snage sa Plutonom. Postoji vrlo tanka linija između želje i uništenja – i možda ćete otkriti gdje je ta linija povučena.

Iako decembar definitivno nije piknik, završava se lijepo, jer će Jupiter 28. decembra ponovo ući u Ribe, šireći ljubav, radost i kreativnost svuda. Napravite lijepe planove za doček Nove godine, jer Jupiter u Ribama je definitivno za lijepu proslavu!

Slični članci

Šta nam donosi sezona Vodolije?

Ultra magazin

Uran, planeta promjena, konačno kreće direktno!

Ultra magazin

Kada je najsretniji datum za vjenčanje 2022. godine?

Ultra magazin