Ultra Inspirativno

Evo prijedloga gdje da otputuješ u novembru i decembru…

Zima, zima, e pa šta je, ako je zima ne znači da moraš čekati lijepo vrijeme da negdje otputuješ. Donosimo ti listu idealnih destinacija za ovu zimu. Baci pogled, jer sigurno imamo nešto i za tebe.

NOVEMBAR

Tenerife

Foto: Shutterstock

Jedna od najpouzdanijih i najljepših destinacija u Evropi, ako želiš zimi da uživaš u suncu. Prosječna temperatura zimi na ostrvu je 20 stepeni. Najveće ostrvo u arhipelagu nudi širok izbor smještaja i predivne plaže. Takođe, ne nedostaje avanture i akcije, prekrasni nacionalni park Teide je prepun prirodnih ljepota i zahtjevnih staza za šetnju.

Marakeš

Foto:Shutterstock

Smješten na ivici Sahare, sa mješavinom raznobojnih bazara, palata i egzotičnih ukusa, Marakeš je toliko daleko od hladnog novembra kod kuće, koliko možeš da zamisliš. Možeš da iskombinuješ par dana raazgledajući grad, prije nego što odeš do obližnjih mjesta (Taghazoute, Tamraght ili Essaouira) da uživaš u suncu i plaži.

Atina

Foto: Shutterstock

Ostavi zimsku odjeću kod kuće i zaputi se u prekrasnu Atinu. Živopisni kafići i barovi na krovovima zgrada, čekaju te u naseljima Monastiraku i Psirri, a vrijeme je baš taman za istraživanje grada i neizbježnog Akropolisa i Parthenona.

Amsterdam

Foto: Shutterstock

Praznično raspoloženje stiže u grad zajedno sa Saint Nicholasom 15. novembra. Ulazak u grad je spektakularan, stiže brodom, a onda prolazi ulicama Amsterdama na bijelom konju. Svake godine 400.000 ljudi dođe da ga vidi i da uzme kolačiće i bombone, koje dijele njegovih 600 pomoćnika.

DECEMBAR

Oslo

Foto: Shutterstock

Posjeti glavni grad Norveške, a onda kreni u avanturu u Svalbard, Hammerfest ili ostrva Lofolten, gdje možeš da vidiš prekrasna, sjeverna svjetla.

Prag

Foto: Shutterstock

Utopli se, uzmi kuhano vino i uživaj u spektakularnoj jelci na trgu u Starom Gradu, gdje se nalazi božićni market, gdje možeš kupiti novogodišnje dekoracije, slatkiše, drvene igračke i lokalne rukotvorine.

Cervinia, Italija

Foto: Shutterstock

Ako voliš skijanje razmisli o Cerviniji, koja se nalazi na južnoj stranii Matterhorna. Ovdje možeš naći najkvalitetniji rani snijeg, 10 odvojenih pista za skijanje i drugih aktivnosti kao karting na ledu, air-boarding, i vožnja skutera po snijegu.

Berlin

Foto: Shutterstock

Započni Novu godinu onako kako misliš da nastaviš u sljedećoj – Berlin je dom jedne od najboljih proslava Nove godine u Evropi. Više od milion turista i lokalnog stanovništva, svake godine preplave ulice ovog grada, kako bi uživali u proslavi Nove godine uz muziku i vatromet.

 

Izvor: ryanair.com

 

 

Slični članci

25-minutni kućni trening sa vlastitom težinom

Ultra magazin

Preporuka za čitanje: “Moja omiljena supruga”

Ultra magazin

Trener muzičarke Adele otkriva motivacione savjete za mršavljenje

Ultra magazin